Pabriks rosina pārliecināties par armijas plašāku iesaisti, pasliktinoties situācijai uz robežas ar Baltkrieviju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pavēlē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim Leonīdam Kalniņam rosina pārliecināties par armijas plašāku iesaisti, pasliktinoties situācijai uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

"Ņemot vērā pašreizējos apstākļos un iespējamos riskus šī pavēle pēc būtības nozīmē NBS komandierim pārliecināties, ka bruņotie spēki ir gatavībā plašāk palīdzēt robežsardzei un policijai, ja tas būs nepieciešams," norādīja Pabriks.

Pavēles detaļās ministrs neieslīga, jo tālāk NBS seko operatīvā plāna izstrāde par to "cik ilgā laikā, kādi spēki, kurā vietā un kāds ekipējums nepieciešams".

Tikmēr Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien slēgtā sēdē ar atbildīgajām iestādēm apsprieda situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Plašākus komentārus par pavēli Pabriks nesniedza, taču LETA jau rakstīja, ka armija jau kopš vasaras beigām ir iesaistīta patruļās uz robežas ar Baltkrieviju. Tāpat uz robežas joprojām atrodas Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons.

Komisijas vadītājs Juris Rancāns (JKP) aģentūrai LETA pastāstīja, ka atbildīgajām struktūrām ir izpratne par notiekošo uz robežas ar Baltkrieviju un ir gatavība reaģēt uz dažādiem situācijas attīstības scenārijiem.

"Latvijai ir izpratne kas notiek tagad un ir gatavība reaģēt uz dažādiem situācijas attīstības scenārijiem. Pagaidām situācija uz mūsu robežas ir mierīga, taču situācija var strauji attīstīties. Resursi patlaban ir, plānošana ir un ir gatavība scenārijiem," norādīja Rancāns.

Plašāku informāciju par komisijā apspriesto Rancāns nedrīkstēja atklāt, taču piebilda, ka Saeima ceturtdien steidzamības kārtā skatīs likumprojektu, kas atvieglos valsts austrumu robežas infrastruktūras izbūvi.

Jau ziņots, ka pirmdien simtiem migrantu mēģināja no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Tas bija pirmais migrantu mēģinājums masveidā sturmēt Polijas robežu, un tika atvairīts.

Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas.

Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu