VIDEO ⟩ Lietuvā pārgalvis veic bīstamu apdzīšanas manevru pret kalnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ir autobraucēji, kas satiksmē uzvedas agresīvi, pārgalvīgi un veic bīstamus manevrus, kas rezultējas ar nepatīkamām situācijām arī citiem autovadītājiem, vēstī medijs "15.min.lt"

Satiksmes drošības un cilvēku psiholoģijas ekspertu skatījumā pie situācijas pasliktināšanās vainojami vairāki faktori. Galvenokārt jau sabiedrības locekļu emocionālā stāvokļa izmaiņas.

"Cilvēks ir atlaists no darba, viņam trūkst naudas. Viņš ir nomāktā stāvoklī, gatavs izpaust savu attieksmi visnepiemērotākajā vietā.

Ceļu satiksme kalpo par zibensnovedēju negatīvā nozīmē,"

raidījumā "TV Auto ziņas" sacīja Latvijas Universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers, bet DBS direktors Jānis Vanks piebilda, ka "mēs to novērojām arī pirmās mājsēdes laikā - cilvēki vienkārši jūtas slikti".

Šīs pārmaiņas cilvēku noskaņojumā ir ļoti labi redzamas arī satiksmē, turklāt tā tas ir visur. Piemēram, Lietuvas medija "15min.lt" rīcībā ir video ar ārkārtīgi bīstamu apdzīšanas manevru nepārredzamā vietā pret kalnu.

Tas fiksēts uz Ķelmes - Raseiņu ceļa, kad ārā jau ir krēsla, turklāt līst. Apdzīšanas manevru pagaidām nenoskaidrotais Audi vadītājs veica pret kalnu, šķērsojot nepārtraukto līniju, un tik tikko spēja atgriezties savā joslā, jo pretī braucošais auto nedaudz pagrieza uz ceļa malas pusi. 

"15min.lt" skaidro, ka daudzi autobraucēji, pērkot jaudīgāku vai sportiskāku auto, sāk domāt, ka uz ceļa var uzvesties kā sacīkstēs. Taču ar sportisku braukšanu šādai rīcībai nav nekāda sakara. Šajā gadījumā Audi vadītājs tikai parādīja, ka neprot aprēķināt distanci un izvēlēties drošu ātrumu, un varēja kļūt par traģiskas avārijas izraisītāju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu