"Miljons sveču grupu mājai" ⟩ "Mūžīgais divgadnieks." Lāsmas stāsts

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Mēs esam četru cilvēku ģimene - mamma, tētis un divas meitas. Kaut arī Lāsma ir 3 gadus vecāka par māsu, saucam jaunāko meitu par "mazo - lielo" māsu, jo esam diezgan ačgārnā situācijā jau 19 gadus, kurā jaunākā māsa pieskata vecāko, nevis otrādi," stāstu par Lāsmu sāk viņas mamma.

Lāsma ir 22 gadus jauna sieviete ar kompleksiem attīstības traucējumiem, bet "visus šos gadus esot sajūta kā ar mūžīgo divgadnieku", atzīst jaunietes mamma.

"Jā, viss pareizi - Lāsma ir mūžīgais un tik ļoti īpašais bērns mūsu ģimenē!

Vēlme Lāsmai visu darīt ir milzīga, bet diemžēl viss nav pa spēkam, un tad mājās ir kreņķis.

Es nevaru žēloties, jo situāciju esam pieņēmuši jau sen. 

Vai tas ir pareizi vai nepareizi - nezinu, bet mēs pietiekoši agri sapratām, ka ar negācijām un pārdzīvojumu par sociālo sistēmu Latvijā mēs sevi "saēdīsim".

Un nekas diži jau nav mainījies šo divdesmit gadu laikā! Vāji, ļoti vāji. Nevēlamies, lai šis emociju izvirdums saēd mūsu ģimenes gaišos mirkļus. Man, vīram un "mazajai - lielajai" māsai šobrīd pietiek spēka ģimenes ikdienai, kaut tā prasa zināmu piepūli, bet esam apraduši, zinām ar ko rēķināties.

Apbrīnoju biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" enerģiju iestāties par mūsu visu bērniem, par īpašajiem bērniem.

Man un vīram šobrīd svarīgi "mazo - lielo" māsu nolikt uz stabilitātes pamatiem - izskolot, lai varētu ne tikai par sevi parūpēties, bet arī par Lāsmu, kad mūsu vairs nebūs.

Vai mana jaunākā meita ir morāli gatava - nezinu, bet tas šobrīd liekas tik pašsaprotami, pat mūsu jaunākajai meitai, Lāsmas "mazajai - lielajai" māsai, par savu tik ļoti mīļo māsu parūpēties."

Biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" dienas centrā Lāsma ir ļoti čakls palīgs sveču veidošanā. Viņa ir arī viena no divpadsmit jauniešiem, kura piedalījās "Pasaules radīšana" projektā, kurā gleznoja kopā ar gleznotāju Kristīni Kutepovu jūras krastā. Māksliniece ļāva Lāsmai izpausties un ar visdažādākajām metodēm uz audekla radīt veselu krāsu ceļojumu.

Kristīne uzsver, ka kārtīgi ar Lāsmu izdauzījās uz audekla, iemūžinot emocijas - tādas, kādas tās bija tapšanas mirklī.

Šobrīd tiešsaistē iespējams gleznas apskatīt un arī tās iegūt īpašumā, piedaloties labdarības izsolē, kas norisināsies līdz pat gada izskaņai. Visi izsolē iegūtie naudas līdzekļi tiks ziedoti biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" projektam - Grupu māja.

Pateicoties Lāsmas ģimenei, viņa ir apguvusi prasmi vairākas lietas veikt patstāvīgi, taču ir reizes, kad jāpalīdz un jāiedod pamudinājums spert nākamo soli, lai noslēgtu kādu konkrēto darbību.

Šī iemesla dēļ Lāsmai ir vajadzīga vieta, kur viņa varētu saņemt tik pat daudz atbalsta, kā ģimenē arī tad, kad tai iespējas parūpēties par Lāsmu vairs nebūs.

Uzkrātie līdzekļi no pārdotajām svecēm, kuras veido biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" jaunieši tuvina savai Grupu mājai. Šī miera osta ar mūsdienīgu - terapeitisku vidi ir nepieciešama jau šobrīd.

Jauniešu ģimenēm nepieder visas pasaules laiks, tāpēc atbalsti ziedojot, lai cilvēkiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem Latvijā būtu māja, kurā būtu iespēja piedzīvot savu, neatkarīgu dzīvi.

Grupu mājas izveidi Latvijā jauniem cilvēkiem ar smagiem attīstības traucējumiem var atbalstīt ziedojot:

"Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" Biedrība,

Reģ nr. 40008150439,

Konts: LV36HABA0551043713971

Ziedojuma mērķis: SAPNIM PAR MĀJU

Jūs varat veikt ziedojumu ar PayPal interneta pārskatījumu. Adrese ziedojumu pārskaitīšanai PayPal sistēmā ir lkndz@lkndz.lv

Ziedot var arī Ziedot.lv mājas lapā: https://www.ziedot.lv/miljons-svecu-grupu-majai-392

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu