Herlingss kļūst par pasaules čempionu motokrosā MXGP klasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Herlingss
Džefrijs Herlingss Foto: EPA/Scanpix

Pasaules čempionāta motokrosā pēdējā posmā MXGP klasē - Mantujas "Grand Prix" - trešdien uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, izcīnot arī čempiona titulu.

Pirms pasaules čempionāta pēdējā posma pēdējā brauciena kopvērtējumā Herlingsam un francūzim Romēnam Fevram bija vienāds punktu skaits.

Arī otrajā braucienā uzvarēja 27 gadus vecais nīderlandietis, uzvarot posmā un otro reizi karjerā kļūstot par pasaules čempionu MXGP klasē. Pirmoreiz tas viņam izdevās 2018.gadā, bet vēl viņa kontā ir arī četri pasaules čempiona tituli zemākajās klasēs.

Startā uzvarēja un vadībā izrāvās Fevrs, taču jau otro apli kā līderis pabeidza Herlingss, šo pozīciju nevienam neatdodot līdz pat brauciena beigām. Piektajā aplī Fevru apdzina arī slovēnis Tims Gajsers.

Herlingss otrajā braucienā par 1,497 sekundēm apsteidza Gajseru un par 41,814 sekundēm - galveno konkurentu Fevru.

Jau ziņots, ka pirmajā braucienā trešdien uzvarēja Herlingss, otrais bija Fevrs, bet trešo vietu ieņēma Gajsers, kuram pirms pēdējā brauciena izredzes uz titulu samazinājās.

Pirms sezonas pēdējā brauciena Herlingsam un Fevram bija pa 683 punktiem. Par 17 punktiem mazāk bija Gajseram, kuram tikpat kā bija zudušas izredzes aizstāvēt titulu.

Mantujas "Grand Prix" uzvarēja 50 punktus izcīnījušais Herlingss, kopā ar kuru uz goda pjedestāla kāpa arī Gajsers un Fevrs ar 42 punktiem.

Kopvērtējumā čempiona tituls šoreiz bija 708 punktu vērtībā. Piecus punktus Herlingsam zaudēja Fevrs, bet ar 688 punktiem finišēja Gajsers.

Latvijas motosportists Pauls Jonass, kurš sezonas divos noslēdzošajos posmos nestartēja, sezonu noslēdza kopvērtējuma astotajā pozīcijā ar 391 punktu.

MX2 klasē, krā Latvijas sportisti nepiedalījās, par pasaules čempionu trešdien kļuva francūzis Maksims Reno. Viņš sakrāja 734 punktus, apsteidzot Beļģijas motokrosistu Jago Gērtsu, kurš sakrāja 610 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu