VIDEO ⟩ Peru ģimenes iegādātais Sibīrijas haskijs izrādās pavisam cits dzīvnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Peru kāda ģimene, kas domāja, ka iegādājusies kucēnu, drīz vien sapratusi, ka patiesībā "suns" ir plēsīgs savvaļas dzīvnieks, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ģimene vietējā galvaspilsētas Limas veikalā par nepilniem 11 eiro iegādājās suni, uzskatot, ka tas ir Sibīrijas haskija šķirnes.

Drīz pēc tam ģimenes locekļi saņēmuši sūdzības no kaimiņiem par nesen iegādāto "haskiju", jo izrādījās, ka "sunim" ļoti patīk uzbrukt jūrascūciņām, vistām, pīlēm, kuras viņš ar lielāko prieku nogalināja vai apēda, par ko kaimiņi bija ļoti pikti.

"Apmēram pirms mēneša kāda vietējā sieviete teica, ka viņš ir apēdis trīs viņas jūrascūciņas," stāsta "suņa" īpašniece Maribela Sotelo.

Suns izrādījās Andu lapsa, kurai ir tievas kājas, kupla aste, spics purns un izteiksmīgas ausis. Andu lapsas gan ir vairāk saistītas ar vilkiem un šakāļiem, nevis lapsām, ziņo BBC.

Peru Nacionālais mežu un savvaļas dzīvnieku dienests ziņo, ka savvaļas dzīvniekus bieži pērk tirgotāji no Amazones apgabaliem, tos nelegāli pārdodot Limā.

Savdabīgs notikums 2019. gadā norisinājās arī netālu no Latvijas, par ko ziņoja arī portāls "Apollo.lv"

Strādnieki Igaunijā upē ieraudzīja ledū ielūzušu suni, kas vēlāk izrādījās vilks.

Glābēji starp ledus gabaliem ieraudzīja ūdenī kādu dzīvnieku, kas izskatījās pēc suņa. "Tas peldēja pats, bet tad mēs sākām lauzt ledu," stāsta glābēji.

Kad nosalušais dzīvnieks izkāpa no ūdens, glābēji aptina to ar dvieli un iecēla mašīnā. 

Nosalušais vilks
Nosalušais vilks Foto: Privātais arhīvs

Kad kritiskais moments bija pagājis, glābēji pievērsa uzmanību dzīvniekam: tā ķepas bija pārāk lielas... Varbūt tas ir vilks? Pēc dzīvnieku aizstāvju padoma tas tika nogādāts pie veterinārārstiem. Brauciena laikā dzīvnieks mierīgi gulēja uz ceļiem vienam no glābējiem. 

Veterinārārsti arī ne uzreiz saprata, ar ko saskārušies. Skaidrību viesa kāds mednieks, kurš apstiprināja: uz saviem ceļgaliem glābēji mašīnā tik tiešām sildīja vilku.

Pēc veterinārārstu teiktā, vilks atguvās un kļuva pilnīgi možs. Ņemot vērā, ka vilks jutās labi, viņš vēlāk tika palaists mežā. 

Apkārtējās vides aģentūras dabas nodaļas galvenais speciālists skaidroja, ka vilcēni, kas dzimuši pērn, ap šo laiku vēl teorētiski dzīvo baros un nošķiras tikai pavasarī. Tā kā pavasaris ir tuvu, šis vilks, visticamāk, nepazudīs. 

Tas, ka vilks atradās tik tuvu cilvēkiem, nenozīmē, ka viņš meklēja ēdienu. Jaunie vilki var nokļūt dažādās vietās, jo ir drosmīgāki, viņiem vēl nav bail no cilvēkiem. Iemesls, kāpēc Igaunijā arvien vairāk sastopami vientuļi vilki, esot tas, ka tie intensīvi tiek nogalināti. "Ik gadu Igaunijā nogalina lielu skaitu vilku, kā rezultātā bari tiek iznīcināti," stāsta speciālisti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu