Video ⟩ "Redzējām caurumu žogā un vienkārši iegājām!" Sīrietis atklāj migrantu dzīves skarbo realitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Daļai no migrantiem, kas nelegāli iekļūst Polijā paveicas un viņi nonāk labdarības organizācijas izveidotā izmitināšanas centrā Bjalistokā. Tur paviesojās arī TV3 Ziņu filmēšanas grupa, uzklausot skarbus dzīvesstāstus.

Migrantu izmitināšanas centru uztur labdarības organizācija “Fundacaja Dialog”. Šaurās telpas pilnas cilvēkiem, liela daļa no Baltkrievijas pierobežas ieradusies nesen. Telpa ir tik mitra un smacīga, ka aizsvīst mūsu kameras lēca. Taču te migrantus pabaro, izgulda, bet tālākā nākotne neskaidra.

Sīriešu jurists Kaleds ilgus gadus dzīvoja trimdā Jordānā, tad aizbrauca uz Dubaiju, no kurienes ar avioreisu nokļuva Minskā un tālāk Polijā. Ceļš izmaksāja 3000 ASV dolāru, robežu nelegāli šķērsoja pirms 10 dienām.

"Redzējām caurumu žogā un vienkārši iegājām! Bijām liela grupa cilvēku, tas notika īsi pirms saullēkta. Mums nebija ūdens, ēdiena, bija tumšs un slapjš. Ļoti grūti!" saka Kaleds.

Viņa sapnis ir pēc iespējas ātrāk tikt kādā no Eiropas Savienības valstīm, kur dzīvo viņa radinieki.

"Jebkur, izņemot Poliju! Jebkurā valstī Eiropā būs labāk manai bērnu nākotnei. Mans brālis dzīvo Vīnē, daļa no ģimenes Vācijā, Holandē." saka Kaleds.

Šaurajā telpā sēž arī sīrietis Amīrs. Viņš no Baltkrievijas Eiropā mēģināja iekļūt septiņas reizes, gan Lietuvā, gan Polijā. Pēdējā reizē tas izdevās.

“Baltkrievi mums lika šķērsot upi, kur ūdens man bija līdz zodam! Bija ļoti grūti un slikti. Pret mums bieži izmantoja spēku,” norāda migrantu centra iemītnieks Amīrs.

Šeit esošie ir pateicīgi, ka jumts virs galvas, jo simtiem, vai varbūt pat tūkstošiem migrantu nakšņo pierobežā, kur naktī ir mīnusi.

Video: TV3 Ziņas sižets

https://tv3play.skaties.lv/embed-video/dala-no-polija-iekluvusajiem-migrantiem-nonak-izmitinasanas-centra-bjalistoka,clip-3558509?autoplayOnHover=true
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu