Spānijas humānās palīdzības darbiniece atzīta par vainīgu teroristu finansēšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Marcos del Mazo/shutterstock

Trešdien, 10. novembrī, Izraēlas militārā tiesa atzina Spānijas humānās palīdzības darbinieci par vainīgu savas organizācijas izmantošanā par aizsegu teroristu grupējuma finansēšanai, informē Aizsardzības ministrija un Ārlietu ministrija.

Huana Rašmavi pēc vienošanās ar tiesu atzinās, ka darbojusies kā "līdzekļu vācēja Palestīnas atbrīvošanas tautas frontei (PATF)" - marksistiskam grupējumam, kuru Izraēla un daudzas Rietumvalstis atzinušas par teroristu organizāciju. Tiesas process notika Izraēlas okupētajā Jordānas rietumkrastā.

Rašmavi arī pateica, ka viņas organizācija "Veselības darba komiteju savienība" ir PATF civils atzars tāpat kā sešas nevalstiskās organizācijas, kuras Izraēla oktobrī atzina par PATF atzariem un izsludināja ārpus likuma. Rašmavi pārstāvēto organizāciju Izraēla aizliedza 2020. gadā.

"Ziedotāji, tai skaitā valstis un starptautiskas organizācijas, tika krāpti un maldināti sistemātiskā un aprēķinātā veidā, lai finansētu teroristu organizāciju,"

paziņoja Izraēla.

"Šīs organizācijas darbības bija nozīmīgs un svarīgs finansējuma avots PATF."

Izraēlas amatpersonas sacīja, ka Rašmavi atzīšana par vainīgu pierādījusi to, ka apsūdzības nevalstiskajām organizācijām bijušas pareizas.

"Terorisma maskēšana, izmantojot par aizsegu cilvēktiesību aktivitātes, ir divkāršs grēks - tas uzkurina terorismu un kaitē organizācijām, kuras dara svarīgu darbu,"

paziņoja aizsardzības ministrs Benijs Gancs.

Ārlietu ministrs Jairs Lapids nosauca Rašmavi vainas atzīšanu par pierādījumu Izraēlas apgalvojumiem, ka šīs organizācijas kalpojušas par PATF līdzekļu avotiem, un aicināja starptautisko sabiedrību "neļaut teroristu organizācijām izmantot civilu aizsegu".

Rašmavi tika aizturēta 2020. gada aprīlī. Ir gaidāms, ka viņa drīz tiks atbrīvota līdz 17. novembra tiesas sēdei, kurā paredzēts piespiest sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu