Migrantu krīze ⟩ "Mums ir reakcijas plāns gatavs." NBS gatavi reaģēt nekavējoties (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Jau patlaban Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri un zemessargi atrodas pie Latvijas-Baltkrievijas robežas un migrantu plūsmas pastiprināšanās gadījumā armija ir gatava piesaistīt papildu resursus un reaģēt nekavējoties, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja NBS komandieris Leonīds Kalniņš.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pavēlē armijas komandierim bija uzdevis pārliecināties par armijas plašāku iesaisti, pasliktinoties situācijai uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Kalniņš šorīt televīzijā apliecināja, ka šī pavēle ir pilnā apmērā izpildīta.

"Mēs esam pārbaudījuši, mēs esam saskaitījušies, mums ir reakcijas plāns gatavs un mēs esam konsultējušies gan ar robežsardzi, gan iekšlietu ministriju,"

sacīja armijas komandieris, precizējot, ka jau patlaban katru dienu robežsargus atbalsta 100-150 zemessargu un karavīru un nepieciešamības gadījumā uz robežas nekavējoties var ierasties papildspēki no dažādiem reģioniem.

Kalniņš arī piebilda, ka Latvija regulāri veic informācijas un pieredzes apmaiņu ar Lietuvu un Igauniju un, piemēram, Igaunija esot piedāvājusi Latvijai savu palīdzību no bruņoto spēku puses.

Kā ziņots, armija jau kopš vasaras beigām ir iesaistīta patruļās uz robežas ar Baltkrieviju. Tāpat uz robežas joprojām atrodas Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons.

Jau vēstīts, ka pirmdien simtiem migrantu mēģināja no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Tas bija pirmais migrantu mēģinājums masveidā sturmēt Polijas robežu, un tika atvairīts.

Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas.

Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu