VIDEO ⟩ Likumsargi devušies palīgā vienpadsmitgadīgai skolniecei, jo māte piedzērusies gulēja kāpņu telpā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie likumsargiem pēc palīdzības vērsusies vienpadsmitgadīga meitene, kuras māte bija piedzērusies un nespēja pati nokļūt līdz dzīvoklim. Viņa gulēja kāpņu telpā, vēstī raidījums "Degpunktā".

Trešdienas pusdienlaikā policisti saņēmuši zvanu no kādas vienpadsmitgadīgas skolnieces, kura pie likumsargiem vērsusies pēc palīdzības, jo viņas māte esot tā piedzērusies, ka nespējot pati nokļūt mājās. Sieviete esot aizmigusi turpat daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā. 

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks Edgars Bensons-Bukšs stāsta, ka uz notikuma vietu devās patruļa.

Kamēr inspektore centusies nodibināt jebkādu kontaktu ar sievieti, kuras acu skatiens liecinājis par viņas veselā saprāta vismaz uz brīdi atkāpšanos, kāds no policistiem devies augšup uz vienu no dzīvokļiem, lai pārliecinātos par to, kā jūtas izsaucēja.

Uz jautājumu, vai mamma bieži dzer, meitene atbildēja apstiprinoši. Citu radinieku viņai neesot, tēvs atrodoties Somijā.

Pimajā pūtienā alkometrā konstatēta – 4,54 promiļu – reibuma pakāpe, taču ottreiz iepūst, lai apstiprinātu rezultātu, sieviete nespēja. Tāpēc viņa nogādāta psiholoģijas un narkoloģijas centrā Tvaika ielā alkohola pārbaudes veikšanai. Tur noskaidrots, ka sieviete bija 4,49 promiļu reibumā.

Māte reibumu varējusi izgulēt mājās, savukārt meita tika nogādāta krīzes centrā, kur vismaz kādu laiku varēs būt mierā un drošībā.

Par šo incidentu ir ierosināta administratīvā lieta un ģimene vismaz kādu laiku nu būs sociālo dienestu uzraudzībā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu