VIDEO ⟩ Tukumnieks vairākus gadus vēlās panākt izmaiņas vilcienu grafikā, tomēr nesekmīgi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Guntars ar ģimeni Tukumā dzīvo jau daudzus gadus. Viņa meita, izmantojot vilcienu, regulāri dodas uz un no Rīgas. Vilcienu satiksme līdz stacijai "Tukums 2" nodrošināta vien plkst. 17 un 19, kas iedzīvotājiem nepavisam neesot ērti, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Vilciena reiss, kas no galvaspilsētas uzsāk ceļu plkst. 17.45, kursē tikai līdz stacijai Tukuma pilsētas centrā. Guntars ir pārliecināts, ka reiss plkst. 17.45 būtu daudz ērtāks tiem, kuri no galvaspilsētas vēlētos atgriezties mājās.

Abas Tukuma stacijas šķir vien 3,4 kilometru garš sliežu ceļš. Lai no pirmās stacijas kājām aizietu līdz jau pieminētajam privātmāju kvartālam, nepieciešamas teju 50 minūtes.

"Tukums 2 stacijas apkārtnē ir plašs privātmāju kvartāls, kā arī netālu ir vēl viens mikrorajons. Cilvēkiem jābrauc uz Tukums 1 staciju ar savu privāto transportu vai jātiek kā citādāk. Vietējais autobuss no dzelzceļa stacijas beidz kursēt aptuveni plkst. 17.30, tātad, kad atbrauc vilciens, tad ar autobusu nemaz nav iespējams tikt līdz šiem mikrorajoniem.

Esmu vairākkārt sazinājies ar Autotransporta direkcijas pārstāvi, taču tā arī neesmu uzklausīts,"

uzsver Guntars. 

Tukumnieks norāda, ka teorētiski nebūtu nekādu problēmu abus reisus pagarināt līdz Tukums 2 stacijai, jo aprīkojums to pieļauj.

Oficiāli neviens iesniegums par veicamajām izmaiņām neesot saņemts. Statistika liecina, ka septembrī Rīgā plkst. 17 vilcienā iekāpa vidēji 300 pasažieri, turpretī ekspreša reisu plkst. 17.45 vidēji izmantoja 220 pasažieri. Šobrīd idejiskā līmenī tiek apsvērti vairāki iespējamie risinājumi.

"Priekšizpēte paredz apzināt potenciālo pasažieru skaitu, kuri būtu ieinteresēti braukt līdz Tukums 2 stacijai. Jāsazinās ar "Pasažieru vilciens", lai noskaidrotu zaudējumu apmēru, kā arī izdevumus, kas būtu saistīti ar reisa pagarināšanu. Tāpat jāuzzina pašvaldības, plānošanas reģiona, iedzīvotāju viedokļi. Ir variants, ka apmaina reisus vietām, lai pirmais reiss kursētu līdz Tukums 1.

Raugoties uz pasažieru plūsmu, redzams, ka šo reisu izmanto lielāks cilvēku skaits, nevajadzētu viņiem izdarīt lāča pakalpojumu.

Tāpat ir iespējams organizēt autobusu satiksmi no dzelzceļa stacijas, lai aizvestu pasažierus uz nepieciešamo galamērķi," skaidro Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu