"Lidl" dzimtenē atgriezis vairāk nekā 100 tautiešus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Gandrīz 6% jeb vairāk nekā simts "Lidl Latvija" darbinieku ir atgriezušies Latvijā no ārzemēm un tagad strādā "Lidl" birojā, loģistikas centrā un veikalos visā Latvijā. Stabils darbs starptautiskā uzņēmumā Latvijā, izaugsmes iespējas un atgriešanās dzimtenē – tie ir galvenie iemesli, ko min tie, kas pēc daudzu gadu prombūtnes ir pievienojušies uzņēmuma komandai Latvijā, informē "Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis.

"No ārzemēm atgriezušies kolēģi strādā dažādos uzņēmuma departamentos un amatos – sākot no veikalu un loģistikas centra darbiniekiem, līdz reģionu vadītājiem, komandu vadītājiem un departamentu vadītājiem," stāsta "Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

"Novembris ir patriotisks mēnesis, kad daudz vairāk aizdomājamies par savu piederību valstij un saknēm.

Aptaujājot kolēģus, secinājām, ka varam lepoties ar to, ka "Lidl" atvēršanās Latvijā ir atgriezusi dzimtenē prāvu pulku starptautisku pieredzi guvušu profesionāļu dažādās jomās," turpina uzņēmuma pārstāve.

Tā veikala reģionālais vadītājs Tukumā Ģirts Upenieks 13 gadus pavadījis Lielbritānijā, taču jau kopš 2016. gada alka atgriezties dzimtenē. Pagājušajā gadā pamanījis "Lidl" piedāvātu vakanci, ātri pieņēma lēmumu atgriezties, jo gribēja, lai viņa bērni apgūst latviešu valodu un nezaudē savas saknes. Šis būs pirmais 18. novembris, kuru visi Upenieki atzīmēs Latvijā – Ģirts ir nopircis sarkanbaltsarkano karogu un gatavojas valsts svētkiem ģimenes lokā.

"Lidl" ir starptautisks uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 341 tūkstotis cilvēku. Arī latvieši strādā "Lidl" veikalos, loģistikas centros un birojos daudzviet Eiropā. Izsludinot vakances Latvijā, tika saņemti pieteikumi no tautiešiem, kas jau strādāja "Lidl" vai līdzīgās pozīcijās citviet. Viņi jau bija iepazinušies ar nozares specifiku un nolēmuši atgriezties dzimtenē, lai turpinātu karjeru Latvijā.

Piemēram, kvalitātes speciāliste Egita Engelmane vairākus gadus strādāja pārtikas ražošanas uzņēmumā Nīderlandē, kas bija piegādātājs gan "Lidl", gan tā konkurentu veikaliem, un tādējādi iepazina "Lidl" augstās kvalitātes prasības. Pamanījusi "Lidl" izsludināto vakanci Latvijā, viņa gribēja izmantot šo iespēju, lai atgrieztos Rīgā un strādātu starptautiskā uzņēmumā, kurā novērtēs viņas iegūto darba pieredzi.

Iepirkumu departamenta vadītājs Sergejs Pašiks savukārt akcentē profesionālo apmācību nozīmi, kuras "Lidl" nodrošina saviem darbiniekiem vēl pirms darba uzsākšanas, jo tās sniedz gan profesionālo, gan sociālo kapitālu. Viņaprāt, uzņēmums pareizi investē – sākumā cilvēkos, kuri pēc tam sniedz atdevi uzņēmumam. Sergejam ir ar ko salīdzināt, jo viņš vairāk nekā 15 gadus dzīvojis un strādājis dažādos uzņēmumos Vācijā.

No ārzemēm atgriezies un "Lidl Latvija" komandai pievienojies arī Valmieras veikala reģionālais vadītājs Edijs Vanags. Viņš 3,5 gadus strādāja uz kruīza kuģiem Vidusjūrā un Karību jūras reģionā. Edijs ir pārliecināts, ka piedzīvojumiem bagāts darbs kruīza kompānijās ir lieliska pieredze, tomēr ne ilgtermiņā, jo tā ir pilnīgi cita pasaule. Darbu uz kuģiem viņš sāka kā fotogrāfs, ātri tika paaugstināts par foto menedžera asistentu. Taču vienā brīdī saprata, ka vēlas stabilāku karjeru un nevēlas "iestrēgt" kruīza nozarē.

Viņš zināja, ka grib strādāt starptautiskā kompānijā, tādēļ atgriezās Latvijā un pieteicās "Lidl Latvija" reģionālā vadītāja vakancei. Interesanti, ka pirms pieteikšanās darbam "Lidl", ceļojot pa Eiropu Edijs iegriezās "Lidl" veikalā Varšavā, un tieši tajā pašā veikalā vēlāk nokļuva apmācībās, pēc darba uzsākšanas "Lidl Latvija"!

Lielbritānija, Īrija, Vācija un Nīderlande ir galvenās valstis, no kurām atgriezušies tie tautieši, kas pievienojušies "Lidl Latvija" komandai. Daudzi ārzemēs pavadījuši tikai dažus gadus, bet ir arī tādi kolēģi, kas svešumā strādājuši 10, 15 un pat vairāk gadus. Visvairāk no ārzemēm atgriezušos tautiešu strādā "Lidl Latvija" loģistikas centrā Rīgā un veikalos Daugavpilī un Liepājā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu