Levits Lāčplēša dienā aicina pieminēt Latvijas karavīrus (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Egils Levits Lāčplēša dienā aicina pieminēt Latvijas karavīrus, kuri ir krituši par dzimteni gan Neatkarības karā, gan mūsdienās starptautiskajās misijās.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, šodien, Lāčplēša dienā, Levits, godinot Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu, nolika ziedus Rīgas Brāļu kapos.

Valsts pirmā persona norādīja, ka šī ir Latvijas karavīru diena un Nacionālo bruņoto spēku diena. Levits uzsvēra, ka Lāčplēša diena ir iedibināta par godu 1919.gada 11.novembra izšķirošanai Latvijas armijas uzvarai pār ienaidnieku - Pāvela Bermonta karaspēku.

"Mēs īpaši atceramies tos Latvijas karavīrus, kuri ir atdevuši savas dzīvības par dzimteni, it sevišķi Neatkarības karā, bet arī mūsdienās pēc neatkarības atjaunošanas, piedaloties starptautiskajās misijās," akcentēja Valsts prezidents.

Tāpat Levits uzsvēra, ka Latvijas tauta paļaujas uz bruņotajiem spēkiem. Viņš arī norādīja, ka robežsardze kopā ar bruņotajiem spēkiem patlaban iztur lielu spiedienu uz Latvijas robežām.

"Mēs varam paļauties uz mūsu karavīriem. Es vēlu visiem šodien pieminēt mūsu karavīrus, jo bez viņiem mums nebūtu Latvijas valsts," pauda prezidents.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu