NVD izbeigs līgumu ar četrām ģimenes ārstu praksēm Covid-19 sertifikātu neesamības dēļ (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrei_R/shutterstock

14. novembrī plānots izbeigt līgumu ar četrām ģimenes ārstu praksēm, kuras atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem nav tiesīgas turpmāk sniegt veselības aprūpes pakalpojumus, jo tajās nodarbinātajām ārstniecības personām nav Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, norāda Nacionālais veselības dienests (NVD).

NVD aicina šo ģimenes ārstu pacientus iepazīties ar ieteikumiem pārreģistrācijas veikšanai, lai arī turpmāk nepieciešamības gadījumā saņemtu konsultācijas, nosūtījumus valsts apmaksātu pakalpojumu saņemšanai, zāļu receptes, profilaktisko uzraudzību u.c. prakses pakalpojumus.

Līgumi tiks izbeigti ar divām ģimenes ārstēm no Rīgas. Viena no tām ir Jeļena Jakupova, kurai šobrīd pieņemšana Rīgas veselības centra Ilģuciema filiālē. Iedzīvotāji tiks automātiski pārreģistrēti pie ģimenes ārstes Andas Gackas, kuras prakse arī atrodas Iļģuciema filiālē.

Tāpat līgums tiks izbeigts ar ģimenes ārsti Edīti Krūmiņu, kurai šobrīd pieņemšana "MFD" veselības centrā "Zolitūde". NVD skaidro, ka šajā gadījumā paredzēta ģimenes ārsta prakses pārņemšana. Laikā līdz jauna ģimenes ārsta darba uzsākšanai pacienti var vērsties pie jebkura ģimenes ārsta, kurš ir līgumattiecībās ar NVD (kā īslaicīgie pacienti), vai veikt pārreģistrāciju pie cita izvēlētā ārsta.

Līgums tiks izbeigts arī ar divām ģimenes ārstēm no reģioniem. Viena no tām ir ģimenes ārste Modrīte Silauniece, kurai šobrīd pieņemšana ir Balvos. Pēc NVD paustā, iedzīvotāji tiks automātiski pārreģistrēti ģimenes ārstes Līgas Kozlovskas praksē Balvos. Pacienti ir tiesīgi arī paši izvēlēties citu ārstu un veikt pārreģistrāciju.

Savukārt otra ģimenes ārste ir Zanda Zauere, kurai šobrīd pieņemšana ir praksē Kuldīgā. Iedzīvotāji tiek aicināti veikt pārreģistrāciju pie cita izvēlētā ārsta.

Pēc publiski pieejamās NVD informācijas Jakupovai ir 914 pacienti, Krūmiņai - 1613, Silauniecei - 1772 un Zauerei - 1803.

Lai veiktu pārreģistrāciju, iedzīvotājam ir jāizvēlas ģimenes ārsts un jāsazinās ar ārsta praksi, lai vienotos par reģistrāciju. NVD vērš uzmanību, ka ģimenes ārsts nav tiesīgs atteikt reģistrēt sava praksē iedzīvotājus, kuru deklarētā dzīvesvieta atrodas ārsta pamatdarbības teritorijā, kā arī jau reģistrēto pacientu bērnus, laulāto vai vecākus.

Informāciju par praksēm, kuru pamatdarbības teritorijā ietilpst iedzīvotāja deklarētā dzīvesvieta, var noskaidrot, zvanot NVD teritoriālajai nodaļai vai rakstot e-pastu uz "nvd@vmnvd.gov.lv", norādot e-pastā savu dzīvesvietas adresi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu