Piektdien pie "Origo" darbosies Valsts asinsdonoru centra specializētais izbraukuma autobuss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Asinsdonoru pieņemšanai Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" darbojas Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss.
Asinsdonoru pieņemšanai Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" darbojas Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 12. novembrī, no plkst. 10 līdz 14 pie tirdzniecības centra "Origo" pulksteņtorņa ēkas darbosies Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētais izbraukuma autobuss.

Šoruden tas būs jau otrais VADC specializētā autobusa izbraukums uz tirdzniecības centru "Origo", bet 10.decembrī plānota arī trešā vizīte.

Lai nodotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pase, ID karte) un bankas konta numuram, kā arī jāatbilst visiem kritērijiem, par kuriem vairāk informācijas iespējams atrast VADC mājaslapā.

VADC direktore Egita Pole norāda, ka rūpēs par donoru un personāla veselību VADC pastāvīgajās ziedošanas vietās un izbraukumos tiek ievērotas stingras epidemioloģiskās prasības. Ja pašsajūta ir laba, tad ziedot asinis var gan pret Covid-19 vakcinēti, gan nevakcinēti cilvēki.

Pole uzsver, ka donoru kustība ir ļoti nozīmīga veselības sistēmas daļa. Patlaban donoru palīdzība ir būtiska arī Covid-19 pacientu ārstēšanā, taču vienlaikus notiek smagas autoavārijas, traumas, asiņošana dzemdību laikā un citas situācijas, kurās ārsti bez asins komponentiem nespētu glābt cilvēku dzīvības.

VADC specializētajā izbraukuma autobusā asinis bieži ziedo cilvēki, kuri iet garām un lēmumu pieņem impulsīvi. Pie "Origo", kur ir gana intensīva gājēju plūsma, asinis vienmēr ziedojot vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu