VIDEO ⟩ Mairis Briedis viens no nominantiem "Trīs zvaigžņu balvā"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis.
Latvijas bokseris Mairis Briedis. Foto: Paula Čurkste/LETA

No šīs nedēļas ikviens var atbalstīt iecienītāko sportistu un nobalsot par viņu "Trīs zvaigžņu balvā". Starp nominantiem atrodami gan Olimpisko spēļu medaļnieki, gan bokseris Briedis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mairis Briedis jau pērn tika atzīts par Latvijas gada sportistu, šogad viņam par titulu nāksies mēroties ar Tokijas Olimpisko spēļu medaļniekiem - 3×3 basketbolistiem Agni Čavaru, Kārli Lasmani, kā arī svarcēlāju Artūru Plēsnieku.

Sarunā ar "Bez Tabu" bokseris atzīst, ka sportistu gada balvas pasākumos ir patīkama atmosfēra un ir jauki vienuviet sastapt Latvijas labākos atlētus.

Katru dienu ikviens interneta lietotājs var doties uz mājaslapu un nobalsot par kādu sportistu. Tur atrodamas tādas nominācijas, kā "Gada izrāviens sportā", "Gada sporta komandu", "Gada sportists tehniskajos sporta veidos", kā arī "Gada sportiste" un "Gada sportists". Mairis Briedis atzīst, ka informē savus draugus par to, ka ir nominēts, taču neliekot par sevi balsot.

"Es padalos ar informāciju, bet cilvēkiem pašiem vajag novērtēt, kas viņiem labāk patīk.

Pat, ja būtu prezidenta vēlēšanas, nedrīkst uzspiest sevi. Ja cilvēks gribēs to darīt, viņš to izdarīs. Ja cilvēks būs pelnījis, ka par viņu balso, tad tā arī notiks,"

saka Mairis Briedis.

"Trīs zvaigžņu balvu" organizē Latvijas Olimpiskā komiteja. Tās ģenerālsekretārs norāda, ka sportistu atbalstītājiem ir ļoti lielas iespējas ietekmēt galarezultātu.

"Var balsot par 11 nominācijām, tikai viena nominācija ir tāda, kur tiek izvirzīts ieguvējs - par mūža ieguldījumu sportā. Pārējām nominācijām ir ekspertu, žurnālistu balsojums, kā arī tautas balsojums, kas sevī ietver 50 procentus no punktu summas," saka Latvijas Olimpiskā komitejas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

"Trīs zvaigžņu balva" ir lielākais sporta nozares apbalvojums Latvijā. Balvas pamatdoma- godināt mūsu valsts atlētus.

Balsošana turpināsies līdz 28. novembrim, balvu pasniegšanas ceremoniju TV3 kanālā varēs vērot 8. janvārī.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu