VIDEO ⟩ "Problēma ir pieaugoša." Pasākumu rīkotājiem ļoti liels izaicinājums ir nepieciešamā apkalpojošā personāla nodrošināšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: njaj/shutterstock

Pasākumu rīkotājiem par ļoti lielu izaicinājumu kļuvusi nepieciešamā apkalpojošā personāla nodrošināšana, jo liela daļa šajā jomā līdz šim strādājošo Covid-19 pandēmijas laikā ir pārkvalificējušies, piektdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācijas pārstāve Ieva Irbina.

Viņa norādīja, ka pandēmijas laikā pasākumu jomā strādājošie ir klausījuši aicinājumam pārkvalificēties un ir pārkvalifcējušies.

"Problēma ir pieaugoša. Es baidos iedomāties, kāds varētu izskatīties nākamais gads, kad vienlaikus izziņoti vairāki ļoti lieli pasākumi - kā šajos ļoti lielajos pasākumos tiks galā ar darbaspēka nodrošināšanu ne tikai tehnisko cilvēku kontekstā, bet arī apkalpojošā personāla kontekstā?"

pauda Irbina.

Tostarp viņa atzīmēja, ka jau šajā vasarā nozare saskārās ar situāciju, kad trūka kompetentu darbinieku, lai pasākumā izveidotu nepieciešamās skatuves konstrukcijas. "Tas ir biedējoši, jo, tas nozīmē, ka mums ir jāiepludina jauni cilvēki nozarē, un tos jāapmāca, kas prasa laiku. Mēs neviens negribam, lai pilnīgi neprasmīgi ļaudis ķeras pie skatuvju būvniecības, kas tomēr ir drošības konstrukcijas," sacīja asociācijas pārstāve.

Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācija reģistrēta 2019. gada nogalē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu