Daugavpils reģionālās slimnīcas darbības nodrošināšanā atbalstu sniegs darbinieki no citām pašvaldības iestādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Piektdien nolemts civilās aizsardzības komisijas sēdē, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas darba nodrošināšanai tiks piesaistīti darbinieki no Daugavpils un Augšdaugavas novada pašvaldību iestādēm un kapitālsabiedrībām.

Slimnīcā ir zema vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, bet jau tuvākajā laikā darbs ārstniecības iestādēs bez vakcinēšanās nebūs iespējams. Vienlaikus slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs sēdē atzina, ka pēdējās dienās ievērojama daļa no darbiniekiem, kas līdz šim vakcinējusies nebija, izlēmusi vakcinēties. Lai šie darbinieki vakcinācijas procesu varētu sākt līdz pirmdienai, 15. novembrim, vakcinācijas kabinets viņus uzņems nedēļas nogalē un arī pirmdien.

Līdz ar to uz nākamās nedēļas sākumu vakcinācijas procesu slimnīcā varētu nebūt sākuši mazāk par 100 darbinieku.

"Ceru, ka tie, kas "paliks aiz borta", pēc kāda laika savu rīcību pārdomās," aicināja Semjonovs.

Risinot darbinieku trūkumu jautājumu, slimnīcai izdevies piesaistīt medicīnas māsas no poliklīnikas.

Vienlaikus Semjonovs stāstīja, ka slimnīcai joprojām būs nepieciešami darbinieki, kas sadala ēdienu pacientiem, palīdz ar kraušanas darbiem un citi darbinieki. "Mums lielākā problēma pašlaik ir ar apkalpojošo personālu, it īpaši virtuves darbiniekiem, pavāriem," informēja slimnīcas vadītājs.

Lai palīdzētu slimnīcai, nolemts, ka stacionāram tiks piesaistīti darbinieki no Daugavpils un Augšdaugavas novada pašvaldību iestādēm un kapitālsabiedrībām. Abas pašvaldības līdz ar Rīgas Stradiņa universitāti ir slimnīcas īpašnieces.

Tāpat pašvaldības lūgs palīdzību Daugavpilī esošajām izglītības iestādēm, kas varētu novirzīt audzēkņus uz slimnīcu atbilstoši viņu profilam.

Jau ziņots, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā vakcināciju līdz šim nav sākuši aptuveni 300 darbinieku, kuriem pēc 15. novembra nāksies pamest darbu. Tie lielākoties ir tehniskie darbinieki, māsu palīgi un medmāsas. Starp ārstiem ir tikai daži, kuri nav vakcinēti.

Lai novērstu krīzi slimnīcā, darbiniekus plānots piesaistīt no Daugavpils poliklīnikas, kurai nāksies slēgt lielāko daļu nodaļu.

Arī Veselības ministrija uzrunājusi brīvprātīgos medicīnas darbiniekus un panākusi vienošanos par 54 medicīnas studentu, māsu palīgu un medmāsu došanos palīgā Daugavpils reģionālajai slimnīcai.

Semjonovs vairākkārt lūdzis darbiniekus vakcinēties un to darīs atkārtoti. Medicīnas personālu vakcinēties aicina arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu