Irāka repatriēs pilsoņus, kas brīvprātīgi grib atgriezties no Baltkrievijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Irāka piektdien pavēstīja, ka sākusi apkopot to savu pilsoņu sarakstus, kas vēlas brīvprātīgi atgriezties dzimtenē no Baltkrievijas.

"Mēs esam gatavi organizēt vairāk par vienu reisu, lai nodrošinātu ārkārtas palīdzību visiem, kas brīvprātīgi vēlas atgriezties mājās," sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Mohammeds as Sahafs.

Irāka nosūtījusi diplomātus no Maskavas un Varšavas uz Baltkrievijas robežu ar Poliju, "lai pārbaudītu [migrantu] drošības situāciju un sazinātos ar atbilstošām varas struktūrām", sacīja ministrijas pārstāvis.

Baltkrievijas diplomātiskās misijas Bagdādē un Irākas Kurdistānā, kas irākiešiem izsniedza tūristu vīzas, pagājušajā nedēļā "uz laiku slēgtas", viņš piebilda.

Irākas lidsabiedrība "Iraqi Airways" uz nenoteiktu laiku apturējusi lidojumus starp Bagdādi un Minsku, apliecināja lidsabiedrības pārstāvis Huseins Džalils.

"Tomēr mēs esam saņēmuši atļauju veikt lidojumus vienā virzienā no Minskas uz Bagdādi ar irākiešiem, kas ir bloķēti" Baltkrievijā, viņš piebilda.

Pēdējo nedēļu laikā migranti, kas vēlas doties uz Baltkrieviju, spiesti doties caur Turciju vai kādu citu trešo valsti.

Tomēr Turcija piektdien aizliedza Sīrijas, Irākas un Jemenas pilsoņiem doties no tās lidostām uz Baltkrieviju Minskas režīma radītās migrācijas krīzes dēļ.

Pirmdien Bagdādē uz krīzes sarunām ieradīsies Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Margaritis Shins.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu