Daugavpils slimnīcā dažās dienās sarucis nevakcinēto skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils slimnīcas ēka.
Daugavpils slimnīcas ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils reģionālajā slimnīcā šīs nedēļas laikā strauji sarucis to darbinieku skaits, kas nav sākusi vakcināciju pret Covid-19. Lielais nevakcinēto slimnīcas medicīnas un tehnisko darbinieku skaits satraukumu par slimnīcas darba nodrošināšanu pēc 15. novembra, kad stāsies spēkā prasība par darbinieku vakcināciju pret Covid-19, vēsta Latvijas Radio. 

Pašvaldības civilās aizsardzības komisija ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. To rīko, ja notikusi katastrofa vai pastāv tās draudi, vai rodas jel kādas problēmas civilās aizsardzības jomā.

Šoreiz tā bija veltīta Daugavpils reģionālās slimnīcas darbības apdraudējumam, jo aptuveni 300 tās darbinieku nebija vakcinējušies pret Covid-19 un no pirmdiena darbu turpināt nevar. Daugavpils domes mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") problēma saistīja ar veselības nozarē un valsts pārvaldes jomā notiekošo: "Tā ir kārtējā reize, kad atkal problēmas ir noveltas uz pašvaldību pleciem."

Sarakstus ar cilvēkiem, kas jau pirmdien varētu doties strādāt slimnīcā, veidos brīvdienās.

"Sāksim līdz rītdienas pusdienas laikam veidot sarakstus ar tiem pirmajiem cilvēkiem, kuri varētu arī steigties reģionālajai slimnīcai palīgā. Atkārtošu – pieejam pie vienlīdzīgas pieejas. Ies arī vadītāji, ja vajadzēs, ies priekšsēdētāji. Jā, rādīs piemēru, un arī absolūti citi darbinieki," sacīja Daugavpils domes mērs Andrejs Elksniņš. 

Tik viegli nebūs aizstāt medicīnas personālu, kam vajadzīgas iemaņas darbā ar pacientiem. Lai slimnīca varētu strādāt, slēgs lielāko daļu poliklīnikas nodaļu, talkā nāks arī brīvprātīgie. Kopā slimnīcā ir 1628 darbinieki.

Ar pirmdienu plānots aizvietot visus 89 darbiniekus, no kuriem 37 būs māsas, 19 – māsu palīgi.

Piesaistījām Daugavpils poliklīnikas kolēģus un saprotam, ka tas nedaudz pasliktinās pieejamību ambulatorajiem pakalpojumiem. Bet jāsaprot, ka tagad ir jāsaliek prioritātes: vai mēs sniedzam akūto palīdzību un glābjam dzīvību, vai cenšamies aptver visu ko, reāli to nevarot," norādīja Semjonovs.

Palīdzēs arī Daugavpils Universitātes Medicīnas koledžas 33 audzēkņi. „Pašlaik mums ir pieteikušies 50 studenti. Jāsaprot, ka tie ir 3., 2., 1. kursu studenti,'' pastāstīja koledžas vadītāja Līvija Jankovska.

Par laimi, meklēt nāksies mazāk cilvēku, nekā tika aprēķināts iepriekš. Pret Covid-19 nevakcinēto darbinieku skaits no 300 sarucis līdz 247, un komisijas sēdē slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs informēja, ka līdz pirmdienai, 15.novembrim, nevakcinēto un atstādināmo darbinieku skaits varētu nokristies zem simta.

„Esmu pateicīgs saviem darbiniekiem par atsaucību. Vēl nedēļas sākumā mēs rēķinājām, ka mums uz 15. novembri būs 324 nevakcinētie, bet tagad redzam pēc sarakstiem, ko esam izveidojuši, – būs tikai 89. Cilvēki saprot, ka citas izvēles un risinājuma nav, lai slimnīca varētu nodrošināt akūto palīdzību," sacīja Semjonovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu