Tukuma slimnīcā no darba aizgājuši divi nevakcinēti darbinieki; neirologa meklējumi varētu sagādāt problēmas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukuma slimnīca.
Tukuma slimnīca. Foto: https://tukslim.lv/

Tukuma slimnīcā no darba aizgājuši divi pret Covid-19 nevakcinēti darbinieki, un neirologa meklējumi varētu sagādāt grūtības, atzīst slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

No kopumā 270 darbiniekiem poti pret Covid-19 līdz šim nebija saņēmuši pieci. Viens no darbiniekiem ir sācis vakcinēšanās procesu un varēs darbu turpināt.

Taču ar divām darbiniecēm vienoties nav bijis iespējams un viņas uzrakstījušas atlūgumu, stāstīja Rabkeviča. Viena no tām ir medicīnas māsa, taču, pēc direktores paustā, viņas aizvietošana nav "degoša". Savukārt otra darbiniece ir neiroloģe, un jauna speciālista meklēšana varētu sagādāt problēmas.

Jau ziņots, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas darba nodrošināšanai tiks piesaistīti darbinieki no Daugavpils un Augšdaugavas novada pašvaldību iestādēm un kapitālsabiedrībām, piektdien nolemts civilās aizsardzības komisijas sēdē.

Slimnīcā ir zema vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, bet jau tuvākajā laikā darbs ārstniecības iestādēs bez vakcinēšanās nebūs iespējams. Vienlaikus slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs sēdē atzina, ka pēdējās dienās ievērojama daļa no darbiniekiem, kas līdz šim vakcinējusies nebija, izlēmusi vakcinēties. Lai šie darbinieki vakcinācijas procesu varētu sākt līdz pirmdienai, 15.novembrim, vakcinācijas kabinets viņus uzņems nedēļas nogalē un arī pirmdien.

Līdz ar to uz nākamās nedēļas sākumu vakcinācijas procesu slimnīcā varētu nebūt sākuši mazāk par 100 darbinieku. "Ceru, ka tie, kas "paliks aiz borta", pēc kāda laika savu rīcību pārdomās," aicināja Semjonovs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu