Vairāki Rēzeknes slimnīcas darbinieki gaidīs konsilija vērtējumu pirms vakcinēšanās pret Covid-19 (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes slimnīca
Rēzeknes slimnīca Foto: LETA/Estere Lubgāne

Trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, kuri vēl aizvien nav vakcinējušies pret Covid-19, gaidīs ārstu konsīlija atzinumus - vai viņu veselības stāvoklis to atļauj darīt, ziņo slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore.

Sondore skaidroja, ka pašlaik iestādē bez Covid-19 sertifikāta ir 15 darbinieki, kas saskaņā ar noteikumiem drīzumā nevarēs pildīt darba pienākumus. Trīs no šiem darbiniekiem gaidīs konsilija lēmumu par iespējamām kontrindikācijām vakcinēties pret Covid-19.

Sondore atzīmēja, ka lielākoties nevakcinēts ir vidējā un zemākā līmeņa slimnīcas personāls.

Jau ziņots, ka netālajā Daugavpils reģionālajā slimnīcā izveidojās kritiska situācija, jo daudzi darbinieki kavējās vakcinēties pret Covid-19, tāpēc nolemts darba nodrošināšanai piesaistīt darbiniekus no Daugavpils un Augšdaugavas novada pašvaldību iestādēm un kapitālsabiedrībām.

Daugavpils slimnīcā ir salīdzinoši zema vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, bet jau tuvākajā laikā darbs ārstniecības iestādēs bez vakcinēšanās nebūs iespējams. Slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs piektdien gan atzina, ka pēdējās dienās ievērojama daļa no darbiniekiem, kas līdz šim vakcinējusies nebija, izlēmusi vakcinēties.

Semjonovs lēsa, ka uz nākamās nedēļas sākumu vakcinācijas procesu slimnīcā varētu nebūt sākuši mazāk par 100 darbinieku. "Ceru, ka tie, kas "paliks aiz borta", pēc kāda laika savu rīcību pārdomās," aicināja Semjonovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu