VIDEO ⟩ Rēzeknes slimnīcā mirst 30 un 44 gadus veci Covid-19 pacienti. Liktenīgas bijušas hroniskas blakus saslimšanas (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Hroniskas blakus saslimšanas var būt liktenīgas daudziem ar Covid-19 saslimušiem pacientiem, apstiprina gan Latvijas ārstu novērojumi, gan arī starptautiski pētījumi. Rēzeknes slimnīcā no koronavīrusa miruši divi jauni pacienti 30 un 44 gadu vecumā. Abi sirguši arī ar diabētu, bet vakcinēts nav bijis neviens no vairāk nekā 60 slimniekiem, toties praktiski katram bijusi kāda vai vairākas blakus saslimšanas, sestdienas vakarā vēsta LTV "Panorāma".

"Paralēli tam, ka mēs ārstējam Covid-19 infekciju, mums jāārstē arī diabēts, hipertensija – palielinātais asinsspiediens, dažreiz arī mazasinība, kad attiecīgi tiek lietas asinis", LTV "Panorāmai" skaidro Rēzeknes slimnīcas Infekcijas slimību nodaļas vadītāja Inta Bērziņa.

"Mēs jau sen slimnīcās zinām – ja mums atved apaļīgu cilvēku ar lieko ķermeņa masu, mēs esam vairāk uztraukušies un sanervozējušies, jo šie pacienti patiešām ir pakļauti sliktākai prognozei", uzsver RSU profesore Ludmila Vīksna.

Arī smēķētājiem jārēķinās ar smagāku slimības gaitu, jo viņiem jau ir plaušu bojājumi un hroniska obstruktīva plaušu saslimšana, kas prasa paralēli savu terapiju. Lai gan Slimību profilakses un kontroles centra sniegtie dati par blakus slimību ietekmi uz Covid-19 ir skopi, šo cēloņsakarību raksturo gan mediķi, gan ārvalstu pētījumi. Visbiežāk tiek minēta Covid-19 bīstamā kombinācija ar plaušu un asinsvadu, nieru slimībām, lieko svaru, diabētu un hipertoniju.

Video: LTV "Panorāma" sižets

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu