VIDEO ⟩ Jaunzēlandes krastos atrasts rets pingvīns, kas mērojis 3000 kilometru no mājām Antarktīdā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Harry Singh/Facebook

Pingvīnu, staigājām Jaunzēlandes krastos, pamanījis vietējais iedzīvotājs Harijs Sings, kas ar atklājumu dalījies sociālajā tīklā "Facebook", vēsta portāls "CBS News". Dzīvnieka parādīšanās 3000 kilometru attālumā no viņa ierastās dzīvesvietas ir atgādinājums par straujajām klimata pārmaiņām.

Video pingvīns redzams, klejojot krastā un skrienot prom no viļņiem.

 

Pingu, kā to iesaukuši vietējie salas iedzīvotāji, tajā pašā dienā nonāca Kraistčērčas pingvīnu rehabilitācijas (Christchurch Penguin Rehabilitation) darbinieka rokās. Pingu pēc mērotā ceļa jutās noguris un jūrā atgriezties nevēlējās.

"Pingvīns bija atūdeņojies un zaudējis svaru, tādēļ pabarojām to ar šķidrumiem un zivju kokteiļiem," veikto analīžu rezultātus komentē Tomass Straks. "Ūdens sasilšanas rezultātā pingvīniem ir grūtāk atrast ēdienu, un šī problēma, klimatam sasilstot, kļūs arvien aktuālāka."

Pēc aprūpes pingvīns tika izlaists līcī, un palīgi cer, ka Pingu mēros ceļu mājup. 

Retais Adeles jeb Adelijas sugas pingvīns ir trešais, kas jebkad atrasts Jaunzēlandē. Iepriekš tie manīti 1962. un 1993. gadā. Adelijas pingvīni galvenokārt dzīvo ap Antarktīdas Rosa jūru un ir 88 centimetrus gari.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu