Covid-19 ⟩ Pārgājieni dabā atstāj pozitīvu ietekmi uz jauniešu psihoemocionālo veselību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chad Madden/Unspalsh

Pārgājieni dabā atstāj pozitīvu ietekmi uz jauniešu psihoemocionālo veselību Covid-19 laikā, konstatēts biedrības "Pierīgas Partnerība" un "Jaunolaines attīstībai" veiktajā pētījumā.

Minētās biedrības pētījumu veica projektā "Kā Tev iet? Dabā iet!", aģentūru LETA informēja biedrības "Pierīgas Partnerība" projektu vadītāja Zane Dresmane.

Pētījums parādot, ka Mārupes un Olaines jauniešiem ir vēlme pēc izglītību veicinošiem pasākumiem dabā - pārgājieniem vai velo pārgājieniem. 95% jauniešu patika vai ļoti patika pārgājiena pieredze un 90% atklāj, ka kopumā vairāk vēlas pavadīt laiku svaigā gaisā, dodoties pārgājienos.

Aptaujājot projektā iesaistītos jauniešus, secināts, ka kopumā Mārupes un Olaines novadu jaunieši aktīvi pavada laiku dabā vai vaigā gaisā.

Jaunieši šādos pasākumos esot ieinteresēti iemācīties ko jaunu, veikt izaicinošus uzdevumus un iepazīt jaunus cilvēkus.

Lielāko daļu jauniešu ikdienā satraucot Covid-19 radītās sekas, taču vairums atzinuši, ka pārgājiena laikā par to nebija domājuši un pārgājiens radījis pirmspandēmijas dzīves sajūtas.

Jaunieši pārgājiena laikā tika nodarbināti ar dažādiem fiziskiem un erudīcijas pārbaudījumiem, kā arī intensīvu komandas darbu, kā rezultātā viņu domas tika fokusētas uz ko citu, nevis Covid-19.

Jaunieši esot atzinuši, ka vēlas izglītoties, uzzināt ko jaunu un to, ka dotos uz skolu, jo viņiem pietrūkst draugu un mācību.

Projekta dalībnieki atzina, ka šādā pārgājienā dotos vēlreiz un ieteiktu piedalīties arī draugiem, klases biedriem un ģimenei.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu