Ķīnas tenisa zvaigzne pazudusi pēc bijušā valsts viceprezidenta apsūdzēšanas seksuālā uzbrukumā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pena Šuai
Pena Šuai Foto: AP/Scanpix

Ķīnas tenisiste Pena Šuai seksuālā uzbrukumā apsūdzējusi bijušo valsts viceprezidentu Džanu Gaoli. Tenisiste kopš publiskotās apsūdzības vairs nav bijusi sasniedzama, vēsta ārzemju mediji.

Šuai bijušo Ķīnas viceprezidentu seksuālā uzbrukumā sociālo mediju vietnē "Weibo" apsūdzēja jau 2. novembrī.

Toreiz tenisistes ieraksts tika izdzēsts 30 minūšu laikā, savukārt viņas vārdu Ķīnā internetā neesot bijis iespējams atrast. Tāpat uz neilgu laiku interneta lietotajiem neesot bijusi iespēja internetā meklēt rakstus, izmantojot atslēgas vārdu "teniss".

Tenisiste atklāj, ka ar Gaoli tikusies pirms vairākiem gadiem un toreiz viņu seksuāla rakstura attiecībām bijusi abpusēja piekrišana. Tomēr 2017. gadā, kad Gaoli atkāpās no amata, Šuai pārcietusi seksuālu uzbrukumu no bijušā viceprezidenta.

Šuai gan atzīst, ka viņai neesot pierādījumu, lai apliecinātu, ka seksuālais uzbrukums patiešām noticis.

Ķīnas tenisa asociācija līdz šim nav nākusi klajā ar publiskiem komentāriem par konkrēto situāciju.

Tenisa sabiedrībā pastāv bažas par Šuai drošību, tomēr WTA tūres vadītājs Stīvs Saimons atklājis, ka tenisiste šobrīd, visticamāk, atrodas Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

"No vairākiem avotiem, tai skaitā Ķīnas Tenisa asociācijas, esam saņēmuši apstiprinājumu, ka viņai [Šuai] nedraud briesmas. Noprotu, ka viņa atrodas Pekinā, bet nevaru to apstiprināt, jo neesmu ar viņu runājis," sacījis Saimons, piebilstot, ka tenisiste šobrīd neesot sasniedzama.

"Mēs varam tikai paslavēt Penu par viņas apbrīnojamo drosmi un spēku nākt klajā ar šādu paziņojumu," piebilda WTA prezidents. "Mēs sagaidām, ka šis jautājums tiks pareizi risināts, proti, apsūdzības ir jāizmeklē pilnībā, godīgi, pārredzami un bez cenzūras. Mūsu absolūtā prioritāte ir spēlētāju veselība un drošība. Mēs runājam, lai varētu panākt taisnīgumu."

Arī medijs "Yahoo" ziņo, ka tenisiste, kopš minētā ieraksta publiskošanas esot pazudusi. 

35 gadus vecā Šuai savas karjeras laikā bijusi planētas pirmā dubultspēļu rakete. Kopā ar Taivānas sportisti Sūveju Šjē Šuai izcīnīja uzvaru 2013. gada Vimbldonas un 2014. gada "French Open" dubultspēļu turnīros.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu