Lukašenko draud migrantus ar lidmašīnām nosūtīt uz Minheni (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko.
Aleksandrs Lukašenko. Foto: Asatur Yesayants / Shutterstock / Scanpix

Baltkrievija strādā pie tā, lai repatriētu vairākus tūkstošus pārsvarā Tuvo Austrumu migrantu, kas ieradušies valstī nolūkā doties tālāk uz Eiropas Savienību, pirmdien apgalvoja Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko.

"Šajā jomā turpinās aktīvs darbs, lai pārliecinātu cilvēkus - lūdzu, atgriezieties mājās. Bet neviens negrib doties atpakaļ," tiekoties ar Konstitūcijas projekta darba grupu, sacīja Lukašenko, vēsta oficiālā ziņu aģentūra BelTA.

Ja Polija nenodrošinās "humāno koridoru", Baltkrievija var migrantus nogādāt ar valsts lidsabiedrības "Balavia" lidmašīnām Minhenē, viņš piebilda.

"Mēs nosūtīsim viņus uz Minheni ar mūsu pašu lidmašīnām, ja tas būs nepieciešams," solīja līderis.

Baltkrievija nevēlas, lai migrantu krīze saasinās līdz konfliktam, apgalvoja Lukašenko.

"Vēlreiz gribu uzsvērt, ka mēs negribam nekādu konfliktu uz mūsu valsts robežas. Tas mums būtu absolūti kaitīgi," norādīja diktators.

Svētdien "Belavia" pavēstīja, ka pārtrauc savos reisos no Apvienotajiem Arābu Emirātiem uzņemt Irākas, Sīrijas un Jemenas pilsoņus, pakļaujoties Dubaijas varasiestāžu prasībai pēc Eiropas Savienības (ES) pārmetumiem, ka Minska organizē Tuvo Austrumu pilsoņu transportēšanu uz Baltkrieviju, lai pēc tam viņus mēģinātu iesūtīt bloka valstīs.

Izpildot Ankaras prasību, "Belavia" jau piektdien pārtrauca uzņemt Irākas, Sīrijas un Jemenas pilsoņus reisos no Turcijas uz Baltkrieviju.

Baltkrievijas diktatora Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu