FOTO un VIDEO ⟩ Pie Baltkrievijas-Polijas robežkontroles punkta pulcējas vairāki tūkstoši migrantu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Baltkrievijas-Polijas robežkontroles punkta sapulcējušies 2000 migrantu
Pie Baltkrievijas-Polijas robežkontroles punkta sapulcējušies 2000 migrantu Foto: AFP / Scanpix

Pie Bruzgu-Kužnicas robežkontroles punkta uz Baltkrievijas un Polijas robežas Baltkrievijas pusē sapulcējušies aptuveni 2000 migrantu, ziņo Krievijas medijs "Meduza".

Kā ziņo Polijas Aizsardzības ministrija, migrantu grupas Baltkrievijā turpina doties robežas virzienā. Viņu pārvietošanos uzrauga Baltkrievijas iekšlietu struktūras.

"Baltkrievijas drošības spēki uz Kuzņicas robežpunktu nogādā arvien vairāk migrantu grupu," tviterī pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Vienlaikus publicēti video, kuros iepretim Polijas policistiem un karavīriem redzami simtiem migrantu.

Pie šī robežpunkta šobrīd ir "tūkstošiem migrantu", norādīja Polijas iekšlietu ministra vietnieks Macejs Vasiks.

"Polijas spēki ir gatavi visiem scenārijiem," viņš sacīja.

"Nelegālie imigranti kopš rīta pulcējas pie šī robežas šķērsošanas punkta," un "tiek gatavots mēģinājums ar spēku izlauzties cauri robežai", pavēstīja Polijas robežsardze.

Kā pavēstījuši avoti Baltkrievijas robežsardzē, pie Bruzgu-Kužnicas robežkontroles punkta sapulcējušies teju visi migranti, kas iepriekš bija uzturējās nometnē pierobežā.

Avoti norādījuši, ka pie robežas sapulcējušies aptuveni 2000 migrantu.

Baltkrievijā līdzās robežai ar Poliju nometnēs apmetušies 3000 līdz 4000 migrantu, liecina Polijas aplēses.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu