FOTO ⟩ Liverpūlē pie slimnīcas eksplodē taksometrs. Likumsargi atzinuši to par teroraktu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Uzsprāgstot taksometram pie Liverpūles Sieviešu slimnīcas, svētdien, 14. novembrī, gājis bojā viens cilvēks, un policija noskaidrojusi, ka veikts terorakts. Tomēr uzbrukuma motīvu policijai vēl nav izdevies noskaidrot.

Anglijas ziemeļrietumu pretterorisma policijas vadītājs Rass Džeksons atklāja, ka eksplodējis pašizgatavots spridzeklis.

Eksplozijā un tai sekojošā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja taksometra pasažieris, bet šoferis tika ievainots.

Džeksons sacīja, ka policija izmeklēs, kā spridzeklis būvēts, kādi bijuši uzbrukuma motīvi un cik cilvēku tajā bijuši iesaistīti.

Saskaņā ar Terorisma likumu Liverpūlē svētdien aizturēti trīs jauni vīrieši un vēl viens aizturēts šodien. Viņi bijuši teroraktā bojāgājušā vīrieša sabiedrotie.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons šodien vadīs valdības krīzes komitejas COBRA sēdi, kurā tiks apspriests notikušais.

Sprādziens notika Piemiņas svētdienā, kad visā Lielbritānijā tiek pieminēti karos bojāgājušie.

Jau vestījām, ka policija izmeklēja saistību starp teroraktu un Piemiņas dienas pasākumiem.

Džeksons atklāja, ka taksometrs uzņēmis pasažieri desmit minūšu brauciena attālumā no slimnīcas. Vīrietis lūdzis viņu aizvest uz slimnīcu.

Šoferim izdevās izglābties, viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība slimnīcā un vēlāk viņš tika izrakstīts.

Policija ziņo, ka pārmeklējusi divas ar pasažieri saistītas adreses Liverpūlē un vienā no tām atrasti "nozīmīgi priekšmeti".

Liverpūles mērs Džoanna Andersone pastāstījusi, ka taksometra šoferis aizslēdzis durvis, lai pasažieris nevarētu izkļūt laukā, tādējādi novēršot lielāku katastrofu. Viņa norādīja, ka šoferis rīkojies varonīgi. Policija mēra sacīto nav apstiprinājusi.

Arī premjerministrs arī izteicies, ka šoferis rīkojies neticami apdomīgi un drosmīgi.

Bijušais pretterorisma policijas izmeklētājs Niks Aldvorts norādījis, ka taksometrs, šķiet, daudz cietis no liesmām un maz no sprādziena.

Neatkarīgi no tā, kas atradās taksometrā, tas bija vai nu mazjaudīgs vai nenostrādāja, vai arī tā bija degoša viela, uzskata bijušais izmeklētājs. Viņaprāt, tas atstāj plašu lauku debatēm par notikušo.

Lielbritānijas oficiālais terorisma draudu līmenis ir "ievērojams", kas ir vidējais līmenis piecu punktu skalā un nozīmē, ka uzbrukums ir iespējams. Apvienotais terorisma analīzes centrs nosaka draudu līmeni, pamatojoties uz izlūkdienestu datiem par starptautisko terorismu iekšzemē un ārvalstīs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu