Putins sarunā ar Makronu piemin ASV "provokācijas" Melnajā jūrā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien telefonsarunā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu sacīja, ka ASV vadīti "provokatīvi" manevri Melnajā jūrā "palielina saspīlējumu" starp Maskavu un NATO.

Abi prezidenti pauda "neapmierinātību" ar situācijas "pasliktināšanos" Ukrainas austrumos, teikts Kremļa paziņojumā par šo sarunu.

Putins "pievērsa uzmanību Savienoto Valstu un to sabiedroto vadīto liela mēroga mācību Melnajā jūrā provokatīvajam raksturam, kas palielina saspīlējumu starp Krieviju un NATO", paziņoja Kremlis.

Putina izteikumi izskanējuši pēc tam, kad Rietumvalstis pauda satraukumu par Krievijas militārām aktivitātēm Ukrainas robežas tuvumā.

Makrons sarunā ar Putinu pateica, ka Francija ir gatava aizstāvēt Ukrainas teritoriālo integritāti, informēja Elizejas pils administrācija.

Putins pagājušonedēļ bija paziņojis, ka Kremlis uzskata par nopietnu izaicinājumu ASV un citu NATO valstu kuģu jaunākos manevrus Melnajā jūrā.

Viņš paziņoja valsts televīzijai, ka Krievijas Aizsardzības ministrijai "bijis priekšlikums sarīkot savas neplānotas mācības tajos pašos ūdeņos".

"Tomēr es uzskatu, ka tas ir nepiemēroti un ka nav vajadzības tālāk eskalēt situāciju," teica Putins.

Putins arī kritizēja Ukrainu par Turcijas ražota drona "TB2 Bayraktar" izmantošanu bruņotajā konfliktā ar prokrievisko separātistu bandām Ukrainas austrumos un paziņoja, ka šādi tikušas pārkāptas 2015.gada Minskas miera vienošanās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu