Jēkabpils slimnīcas vadītāja: "Lokdauns" bija jāpieņem dažas nedēļas ātrāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabpils slimnīca.
Jēkabpils slimnīca. Foto: Edijs Pālens/LETA

Oktobrī ieviestais stingrais "lokdauns" ir bijis dažas nedēļas par vēlu, intervijā atzina Jēkabpils novada pašvaldības SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova.

Komentējot nepieciešamību rudenī strauji atvērt papildu gultas Covid-19 pacientiem, viņa pieļāva, ka Veselības ministrijai (VM) gultu izvēršanas plāna, visticamāk, nav bijis.

"Bet ir jāskatās arī no tā viedokļa, kā tās tika plānotas, vai tika ņemts vērā vakcinācijas fakts, jo, nenoliedzami, diemžēl Covid-19 nodaļās un īpaši reanimācijas nodaļās nonāk tieši nevakcinētas personas," sacīja slimnīcas vadītāja.

Viņa uzsvēra, ka slimnīcā vidēji 90% Covid-19 pacientu ir nevakcinētas personas.

"Protams, ja, piemēram, VM ir vērtējusi, ka mēs būsim uz rudeni 70% vakcinēti, tad, protams, varētu būt tā, ka gultu būtu nepieciešams krietni mazāk nekā šobrīd, bet vakcinācijas aptvere mums joprojām nav pietiekama, lai būtu tā saucamā pūļa imunitāte," pauda Meļņikova.

Viņa arī uzsvēra, ka vakcinācija ir noritējusi ilgākā laika periodā, bet zinātnieki, imunologi, infektologi ir teikuši, ka lielākā vakcīnas efektivitāte ir pirmos sešus vai astoņus mēnešus pēc vakcinācijas. Tāpat būtisks faktors ir, vai maksimāli īsā laikā var savakcinēt pēc iespējas vairāk cilvēku, lai maksimāli ierobežotu vīrusa izplatību.

"Manā skatījumā arī tā saucamais "lokdauns" ir bijis dažas nedēļas par vēlu, jo tad jau ir bijis tā, ka infekcija ir ieskrējusies, un principā tas ir kā ugunsgrēks. Ja savlaicīgi viņu nenodzēš, viņš ļoti ātri izplatās. Manā skatījumā bija jāpieņem stingrāki mēri ātrāk," pārliecināta Meļņikova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu