Princis Harijs: britu mediji izdomā ziņas, nevis stāsta patiesību (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Harijs un Megana Mārkla
Princis Harijs un Megana Mārkla Foto: MICHELE SPATARI/AFP/ Scanpix

Princis Harijs izteica savu viedokli par britu medijiem virtuālā konferencē "The Internet Lie Machine", kas veltīta maldinošas informācijas tematam.

Diskusijas laikā princis stāstīja, ka maldinoša informācija pastāv ne tikai internetā. Viņš salīdzināja sociālo tīklu melus ar preses rakstītajām nepatiesībām par viņu un karalisko ģimeni.

"Es zināju jau kopš mazotnes, ka publicēšanas iemesli nav vienmēr saskaņā ar patiesību," sacīja princis.

"Mana pieredze ir vairāk saistīta ar Apvienotās Karalistes presi laikā pirms sociālajiem tīkliem, kas diemžēl jauc peļņu ar mērķi un ziņas ar izklaidi."

"Viņi nestāsta ziņas, viņi tās rada," tā saka princis, stāstot par Apvienotās Karalistes presi. "Viņiem ir izdevies uz faktiem balstītas ziņas pārvērst viedokļos balstītās tenkās, kas izraisa postošas sekas valstij."

Pēdējo gadu laikā princis ir kļuvis par skaļu Apvienotās Karalistes preses kritiķi. Gan viņš, gan Mārkla ir uzsākuši atsevišķas tiesvedības pret britu tabloīdiem. Neatkarīgs pētījums atklāja, ka 70% no naida satura, kas vērsts spret pāri, "Twitter" vidē rada 83 profili, kuri kopumā ir izveidojuši 114 000 naida tvītus par princi Hariju un viņa sievu.

"Wired" paneļdiskusijā Harijs izteica savas bažas par naida profilu mijiedarbību ar britu presi. 

"Iespējams, satraucošākais ir to britu žurnālistu skaits, kuri iesaistās un pastiprina naidu un melus," viņš komentēja pētījuma rezultātus. "Viņi pasniedz šos melus kā patiesību."

Kā piemēru tam princis Harijs minēja terminu "Megxit", ko cilvēki izmantoja, lai aprakstītu pāra lēmumu atteikties no karaliskā titula.

"Varbūt cilvēki to zina, varbūt nezina, taču termins "Megxit" bija vai vēl arī ir seksistisks teiciens," viņš stāsta. "Interneta trollis radīja teicienu, kuru sāka izmantot arī karaliskās ģimenes reportieri, un tas auga un auga, un iekļuva mediju dienaskārtībā."

Harijs uzskata, ka, lai ar to cīnītos, ir jāatbalsta un jāiegulda žurnālistikas profesionāļu attīstībā, lai tie spētu cīnīties ar nepatiesību.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu