VIDEO ⟩ 18. novembrī virs Rīgas būs vērojami sarkanbaltsarkani dūmi (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Gaisa spēki kopā ar sabiedrotajiem šogad 18. novembrī plāno pārlidot pāri Vecrīgai un Brīvības piemineklim, sev aiz mugura atstājot sarkanbaltsarkanus dūmus, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā pāri Rīgas centram pārlidos Gaisa spēku un sabiedroto lidaparāti. Plānots, ka 18. novembra lidojumā varētu piedalīties līdz pat 17 gaisa kuģiem.

"Tas ir diezgan daudz. Plānošanas ziņā to ir sarežģīti saplānot, jo ir dažādi ātrumi, dažāda tipa gaisa kuģi, sākot no helikopteriem un beidzot ar iznīcinātājiem. Plānot visus laikus un augstumus ir diezgan sarežģīti, lai visi pēc zināma laika ierastos virs Brīvības pieminekļa," klāstīja Aviācijas eskadriļas komandieris, majors Ģirts Volframs.

Lidojuma nodrošināšanā un plānošanā kopumā iesaistīti aptuveni 50 cilvēki. 40 no tiem 18. novembrī atradīsies lidaparātos, veicot savus tiešos pienākumus, desmit – uz zemes.

"Parādes atklāšanā kā pirmais būs gaisa kuģis MI-17. Pēc tam ir robežsargu gaisa kuģi, tad lidmašīnas AN-2 un tad vairāki sabiedroto lidaparāti. Parādē šogad plānojam lidot ar ātrumu 90 mezgli, tas ir apmēram no 170–180 kilometriem stundā. Visi gaisa kuģi vienā ātrumā," stāstīja Aviācijas eskadriļas komandiera vietnieks, kapteinis Maksims Piculis.

Tieši atjaunotā AN-2 lidmašīna būs tā, kas parūpēsies par pārsteigumu tiem, kas parādi vēros no zemes. Proti, gaisa kuģa aizmugurē nostiprinātas dūmu sveces, kas lidojuma laikā aiz sevis atstās sarkanbaltsarkanus dūmus.

Šā gada 18. novembris būs pirmā reize, kad parādes lidojums būs šādā maršrutā, proti, pāri Vecrīgai un Brīvības piemineklim un tālāk virs Brīvības ielas.

Plašāk LTV sižetā:

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu