Daugavpils slimnīcā atstādināti 35 pret Covid-19 nevakcinēti darbinieki (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils slimnīcas ēka.
Daugavpils slimnīcas ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vairākkārt ir izskanējusi informācija, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā un poliklīnikā turpmāk būs ierobežota pakalpojumu saņemšana, jo vairāk nekā 300 darbinieku nav saņēmuši vakcīnu pret Covid-19. Nedēļas nogalē situācija krasi mainījās un lielākā daļa no darbiniekiem vakcināciju sāka, taču šonedēļ no darba tika atstādināti 35 nevakcinēti darbinieki, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Dienas ziņas".

Trīs ārsti, farmaceits, vairākas māsas, māsu palīgi, sanitāri un tehniskais personāls – tik dažādās profesijas pārstāv 35 Daugavpils reģionālās slimnīcas darbinieki, kas šonedēļ atstādināti no darba, jo nav vakcinēti pret Covid-19.

Daļu no viņiem aizstāj esošie resursi, piemēram, māsas no poliklīnikas tagad palīdz slimnīcas nodaļās.

"Protams, nostrādājot 30 gadus vienā kabinetā un vienā jomā, tās ir pilnīgi citādākas sajūtas. Pirmajās dienās jāstrādā Ķīmijterapijas nodaļā. Tādēļ, ka cilvēki nevakcinējas, esam šeit mobilizējušies pēc mūsu direktora lūguma," saka Tatjana Mikulāne, Daugavpils Centra poliklīnikas Ambulatorās medicīnas māsa.

"Vispār strādāju pilsētas Centra poliklīnikā ķirurģijas kabinetā, tagad slimnīcā, jo ir jāpalīdz saviem kolēģiem grūtā brīdī. Traumatoloģijas nodaļā pārsiešanas kabinetā mācos visu no jauna," saka Svetlana Lukjanova, Daugavpils Centra poliklīnikas ķirurģiskās aprūpes māsa.

Slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs stāsta, ka situācija pēkšņi uzlabojās nedēļas nogalē, kad lielākā daļa no nevakcinētajiem 324 darbiniekiem tomēr vakcināciju uzsāka. Slimnīcā pavisam ir 1628 darbinieki, desmit reizes mazāks darbinieku zaudējums ierobežo tikai atsevišķus dienas stacionāra pakalpojumus neiroloģijā un fizioterapijā.

"Tiešām mēs jau nogājām līdz tam brīdim, ka bija jāslēdz nodaļas un bija jāierobežo neatliekamā medicīniskā palīdzība. Mums dažu dienu laikā ir izdevies uzrunāt un motivēt lielu darbinieku skaitu," atzīst Grigorijs Semjonovs, SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis.

Jau ziņots, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā šīs nedēļas laikā strauji sarucis to darbinieku skaits, kas nav sākusi vakcināciju pret Covid-19. Lielais nevakcinēto slimnīcas medicīnas un tehnisko darbinieku skaits satraukumu par slimnīcas darba nodrošināšanu pēc 15. novembra, kad stāsies spēkā prasība par darbinieku vakcināciju pret Covid-19.

Tik viegli nebūs aizstāt medicīnas personālu, kam vajadzīgas iemaņas darbā ar pacientiem. Lai slimnīca varētu strādāt, slēgs lielāko daļu poliklīnikas nodaļu, talkā nāks arī brīvprātīgie. Kopā slimnīcā ir 1628 darbinieki.

Piesaistījām Daugavpils poliklīnikas kolēģus un saprotam, ka tas nedaudz pasliktinās pieejamību ambulatorajiem pakalpojumiem. Bet jāsaprot, ka tagad ir jāsaliek prioritātes: vai mēs sniedzam akūto palīdzību un glābjam dzīvību, vai cenšamies aptver visu ko, reāli to nevarot," norādīja Semjonovs.

Par laimi, meklēt nāksies mazāk cilvēku, nekā tika aprēķināts iepriekš. Pret Covid-19 nevakcinēto darbinieku skaits no 300 sarucis līdz 247, un komisijas sēdē slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs informēja, ka līdz pirmdienai, 15.novembrim, nevakcinēto un atstādināmo darbinieku skaits varētu nokristies zem simta.

"Esmu pateicīgs saviem darbiniekiem par atsaucību. Vēl nedēļas sākumā mēs rēķinājām, ka mums uz 15. novembri būs 324 nevakcinētie, bet tagad redzam pēc sarakstiem, ko esam izveidojuši, – būs tikai 89. Cilvēki saprot, ka citas izvēles un risinājuma nav, lai slimnīca varētu nodrošināt akūto palīdzību," sacīja Semjonovs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu