VIDEO ⟩ Interesi par brīvprātīgo darbu Stradiņa slimnīcā izrādījuši gandrīz 90 cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgā, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā, mediķi šodien sagaidījuši papildspēkus. Tur darbu sākuši vairāki brīvprātīgie. Vairumā gadījumu šie cilvēki nav saistīti ar medicīnu – viņu vidū ir zemessargi, fiziķi un arhitekti, vēsta TV3 Ziņas.

Viens no brīvprātīgajiem, kas šorīt steidza uz darbu Stradiņa slimnīcā ir Juris Ulmanis. Ikdienā viņš ir uzņēmējs un pasniedzējs universitātē, taču, redzot pandēmijas postažu, nav spējis palikt malā: "Es visu laiku prātā domāju, ka kaut kas jādara. Statistika briesmīga, mediķi pārslogoti, cilvēki mirst, un es kaut kā domāju, kaut kas ir jādara. Un tad es nejauši redzēju internetā rakstu par brīvprātīgajiem."

Jau pirmajā dienā Juris devās strādās Covid-19 nodaļā – palīdzēt uzkopšanas darbos. Tīrīt putekļus, nomainīt atkritumu maisus, izmazgāt grīdas.

"Baigie malači mediķi ir, tas ir baigais darbs, viņi ir varoņi. Man visu laiku brilles svīst, esmu pilnīgi aizelsies, jo viss tik ātri jāizdara. Viss jāatceras – jānoģērbj cimdi, jādezinficē," stāsta Juris.

Ikdienā Juris ir arī zemessargs un neslēpj, ka šis nav viņa pirmais brīvprātīgais darbs. Uz veicamo darbu sarakstu viņš nav bijis izvēlīgs: "Man bija vienalga. Es esmu gatavs darīt jebko, kur es varu palīdzēt – tīrīt, nest, aizvest, pilnīgi vienalga." 

Kopumā interesi par brīvprātīgo darbu Stradiņa slimnīcā izrādījuši gandrīz 90 cilvēku – fiziķi, policisti, arhitekti. Vairāk nekā 30 no viņiem jau nokārtojuši dokumentus, lai varētu sākt strādāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu