Saeima atbalsta atteikšanos no koncertflīģeļa iegādes Rīgas pils Svētku zālei (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Siguldas Kultūras centra flīģelis
Siguldas Kultūras centra flīģelis Foto: publicitātes

Saeima, skatot likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024. gadam", atbalstīja Ministru kabineta iesniegto priekšlikumu tomēr attiekties no koncertflīģeļa iegādes Rīgas pils Svētku zālei.

Attiecīgo finansējumu 183 921 eiro apmērā lemts pārvirzīt līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2022. gada budžetā.

Nākamā gada budžeta kontekstā vairāki politiķi bija rosinājuši novirzīt koncerflīģelim plānotos līdzekļus citiem mērķiem.

Šodien Saeimas sēdē vairākums deputātu neatbalstīja Alda Gobzema (LPV) priekšlikumu, kas paredzēja no Valsts prezidenta kancelejas budžeta programmas "Valsts prezidenta darbības nodrošināšana" pārdalīt 1,2 miljonus eiro uz vispārējo budžetu, lai samazinātu valsts ārējo parādu. Viņš minēja, ka Valsts prezidenta kanceleja plānojusi tērēt minēto summu institūcijas kapacitātes stiprināšanai, simtgades pasākumu nodrošināšanai, pils dārza labiekārtošanai, trīs jūru iniciatīvas samita organizēšanai un citiem pasākumiem, kā arī koncertflīģeļa iegādei, kas, viņaprāt, nav pieņemami.

Savukārt likumprojektā "Par valsts budžetu 2022. gadam", kuru izskatīs pēc likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024. gadam" pieņemšanas, partijas "Republikas" deputāti ir rosinājuši šo summu novirzīt kā mērķfinansējumu SIA "Kuldīgas slimnīca" ventilācijas sistēmas izbūvei, kā arī citā priekšlikumā ir piedāvājuši minēto summu novirzīt no valsts budžeta nekompensējamo zāļu izmaksu segšanai onkoloģisko un reto slimību ārstēšanai.

Arī "Neatkarīgo" frakcija ir piedāvājusi 183 921 eiro novirzīt VSIA "Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai", lai uzlabotu slimnīcas materiāltehnisko nodrošinājumu.

Jau ziņots, ka iepriekš atšķirīgi viedokļi, arī neizpratne par flīģeļa iegādi tika pausta ierakstos sociālajos tīklos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu