Rēzeknē un Ropažos no amata atstādināti vairāki deputāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes pilsētas domes ēka.
Rēzeknes pilsētas domes ēka. Foto: Ieva Čīka/LETA

Kā pirmās pašvaldības, kas apturējušas pilnvaras pret Covid-19 nevakcinētajiem deputātiem, ir Rēzeknes pilsētas un Ropažu novada domes. Kopumā no darba izslēgti seši deputāti, taču vairums no viņiem vakcināciju ir uzsākuši, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Pirmā pašvaldība, kurā no amata atstādināti ar Covid-19 nevakcinēti deputāti, ir Rēzeknes pilsēta. 15. novembrī dome lēmusi apturēt četru deputātu pilnvaras. Vienīgā no viņiem, kas potēties neplāno, ir nu jau bijusī mēra vietniece Lidija Ostapceva no "Saskaņas". Viņu nepārliecinot informācija par vakcīnu efektivitāti.

"Pirms gada mēs visa ģimene izslimojām un esam pārliecināti, ka šādā veidā mēs ieguvām visdrošāko un labāko imunitāti. [..] Lēmums mans ir tāds, kāds tas ir, un es esmu pārliecināta, ka tas ir pareizs," sacīja Ostapceva.

Savukārt otrdien, 16. novembrī, par nevakcinēto deputātu atstādināšanu lēmusi Ropažu novada dome.

Vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu nav uzrādījuši divi deputāti – no Jaunās konservatīvās partijas ievēlētā Irēna Kropa un no Latvijas Zemnieku savienības ievēlētais Edgars Treibergs, kurš ir arī Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs.

Treibergs gan norādīja, ka jau nākamnedēļ saņems otro poti: “Ir bijuši draugi, kas mani tik ilgi pārliecināja, kamēr pierunāja, jo es pats vēl nebiju gatavs tam. To lēmumu pieņēmu varbūt vēlāk, un es neuzskatu, ka esmu kaut ko nokavējis."

Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sniegtās informācijas Varakļānos vakcinēti nav trīs deputāti.

"Tas būtiski nemainīs domes darbu. Ir arī deputāti, kas ir uzsākuši vakcināciju, tā ka pavisam drīz atgriezīsimies līdzīgā sastāvā, kādā esam strādājuši līdz šim," sacīja Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs ("Latvijas attīstībai").

Tikmēr netipiska situācija izveidojusies Jūrmalā. Iepriekšēju veselības problēmu dēļ vakcinēties neplāno Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāte Anita Adijāne. Nākamais ZZS sarakstā Jūrmalā ir Romans Mežeckis, kurš šobrīd pārstāv "Saskaņu" Rīgas domē. Kuru pašvaldību un partiju pārstāvēt Mežeckis izvēlēsies, noskaidrot neizdevās, jo domnieks uz zvaniem neatbildēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu