Pametot karalisko ģimeni. Cik līdzīgas ir prinča Harija un Japānas bijušās princeses Mako situācijas?

Foto: SIPA/AP/Scanpix/Apollo.lv kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Japānas princese Mako 26. oktobrī apprecējās ar savu augstskolas laika mīlestību Kei Komuro, tādējādi atsakoties no karaliskā titula. Drīz vien pēc abu saderināšanās Japānas lielākie mediji sirdsāķīšus sāka salīdzināt ar vēl kādu karalisko pāri - princi Hariju un Meganu Mārklu. Lai gan abi pāri ir pametuši karalisko ģimeni mīlestības dēļ, līdzību starp tiem, kā izrādās, ir maz.

Sarežģītas attiecības ar medijiem

Tieši pēc tam, kad bijusī princese Mako un Kei Komuro 2017. gadā paziņoja par saderināšanos, ziņa par to, ka līgavaiņa māte ir iesaistīta ar finansēm saistītā strīdā, lika pārim atlikt kāzas, liecina 2018. gada "Times of London" raksts. Citējot mediju "Shukan Shincho", "Times" norādīja, ka Komuro māte kādam uzņēmējam ir parādā 4,3 miljonus jenu jeb aptuveni 33 tūkstošus eiro. 

Komuro sabiedrības acīs kļuva par cilvēku, kurš izmanto princesi naudas dēļ.

Mako preses konferencē sacīja, ka patvaļīga kritika un nepareiza ziņu veidošana par viņas vīru lika princesei izjust lielas bailes, stresu un skumjas, ziņo "Reuters". Viņa komentēja situāciju vairākas nedēļas pēc tam, kad tika paziņots, ka princesei ir diagnosticēts posttraumatiskā stresa sindroms, ko izraisīja mediju spekulācijas pirms kāzām, ziņoja "The Telegraph".

Līdzīgi arī Saseksas hercogs un hercogiene ir publiski izteikušies par britu tabloīdu attieksmi pret viņiem. Atšķirībā no Mako un Komuro, viņi ir vērsušies tiesā pret vairākiem medijiem. 

Šī gada sākumā Mārkla uzvarēja vairākās prāvās pret "Mail on Sunday" un "Associated Newspapers" pēc tam, kad mediji publicēja privātu vēstuli, kuru Mārkla rakstīja savam tēvam 2019. gada februārī. Opras Vinfrijas intervijas laikā karaliskais pāris atklāja to, kā britu tabloīdu rasistiskās un neobjektīvās ziņas veicināja lēmumu pamest karalisko ģimeni.

Mārkla intervijā televīzijas šovu veidotājai atklāja, ka kritikas dēļ viņai ir bijušas domas par pašnāvību. "Tā bija skaidra un patiesa, biedējoša un pastāvīga doma," viņa sacīja, piebilstot, ka bija vērsusies pie karaliskās ģimenes darbiniekiem, lai saņemtu palīdzību, taču tikusi atraidīta.

Privāta kāzu ceremonija

Mako un Komuro precības nebija tik krāšņas, kādas parasti ir pierasts redzēt, Japānas karaliskajam pārim precoties. Atteikušies no visām ceremonijām, Mako un Komuro reģistrēja savu savienību, bet pēc tās īsā preses konferencē atbildēja uz jautājumiem.

Britu karaliskajam pārim trīs dienas pirms televīzijas pārraidītajām karaliskajām kāzām bija slepena ceremonija. Viņu karaliskajās kāzās piedalījās dažādas slavenības, piemēram, Džordžs Klūnijs un Serēna Viljamsa. Svinībās uzstājās Eltons Džons.

Atšķirībā no Mārklas un prinča Harija Mako un Komuro mitināsies dzīvoklī 

Abi pāri savu jauno dzīvi pēc karaliskās ģimenes pamešanas saista ar Ameriku. 

Komuro strādā Manhetenā juridiskajā firmā, ziņoja "Daily Mail". Viņam neizdevās ar pirmo mēģinājumu nokārtot advokāta eksāmenu, taču tiek ziņots, ka februārī Komuro liks eksāmenu atkārtoti, vēsta "NHK".

Vienas guļamistabas dzīvoklis Ņujorkā, uz kuru Mako un Komuro plāno pārcelties, ļoti atšķirsies no greznās Akasakas rezidences, kur bērnībā uzauga Mako.

Kas attiecas uz britu karalisko pāri, sākotnēji viņi dzīvoja 13,26 miljonu dolāru jeb gandrīz 12 miljonus eiro vērtā krastmalas mājā Vankūveras salā Kanādā. Pagājušā gada martā pāris pārcēlās uz Kaliforniju, kur tagad dzīvo 14,7 miljonus dolāru jeb gandrīz 13 miljonus eiro vērtā īpašumā.

Dzīve "starmešu gaismā"

Mārkla un princis Harijs turpina savu darbību labdarībā, apmeklē publiskus pasākumus, runājuši Opras intervijā un parakstījuši vairāku gadu līgumu ar "Netflix", lai veidotu filmas. Turpretī Portlendas štata universitātes Japānas studiju centra direktors Kens Rūfs sacīja "CNN", ka Mako un Komuro aiziešana no karaliskās dzīves nozīmē to, ka viņi, visticamāk, "pazudīs" no sabiedrības redzesloka.

Finansiāls atbalsts no ģimenes

Pirms Mako kāzām tika ziņots, ka viņa noraidīja 1,3 miljonu dolāru jeb aptuveni 1,127 miljonu eiro samaksu, kas parasti tiek piedāvāta karaliskās ģimenes loceklēm, kuras pamet karalisko ģimeni.

Turpretī princis Harijs intervijā ar Opru ir teicis, ka ģimene viņu finansiāli pārtrauca atbalstīt aptuveni tajā pašā laikā, kad viņš un Mārkla paziņoja, ka atkāpjas no karalisko pienākumu pildīšanas. Izmantojot no prinča mātes, princeses Diānas mantoto naudu, viņš pats ir nodrošinājis sev apsardzi.

"Man piederēja tas, ko atstāja mana mamma, un bez tā mēs to nebūtu varējuši izdarīt," sacīja princis.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu