Porziņģim būs jāuzņemas līdera loma - Dončičs spiests izlaist vismaz nākamo "Mavericks" maču

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Slovēņu basketbola superzvaigzne Luka Dončičs savainojuma dēļ nākamajā mačā nevarēs palīdzēt Dalasas "Mavericks" vienībai, ziņots Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mājas lapā.

Dončičs savainojumā iedzīvojās otrdienas mačā pret Denveras "Nuggets", kuru "Mavericks" uzvarēja ar rezultātu 111:101.

Slovēņu basketbolists kreisās potītes savainojumu guva pašā spēles izskaņā, kad viņam neveiksmīgi virsū uzkrita pretinieku aizsargs Ostins Riverss. Dončičs spēli pameta ar apkalpojošā personāla palīdzību.

"Mavricks" atklāja, ka Dončiča potītē nav konstatēti kaulu lūzumi vai saišu savainojumi, tomēr viņa atgriešanās laukumā pagaidām tiek izvērtēta dienu no dienas.

"Mavericks" ceturtdien un sestdien būs jāaizvada divi izbraukuma mači Fīniksā pret vietējo "Suns". Tiek ziņots, ka pirmajā spēlē pret "Suns" Dončičs komandai nepalīdzēs. Pēc tam slovēņa situācija tiks izvērtēta atkārtoti.

Dalasas vienība izbraukumu noslēgs ar spēli pret pēdējo divu sezonu "play-off" pretiniekiem Losandželosas "Clippers". Šis mačs norisināsies jau svētdien, plkst. 22.30 pēc Latvijas laika.

Iespējams, ka šī būs iespēja līdera lomu uzbrukumā uzņemties tieši Porziņģim, kurš pēdējos piecos mačos kopš atgriešanās no savainojuma dziedēšanas ir demonstrējis ļoti stabilu sniegumu. Liepājnieks šajās spēlēs vidēji izcēlies ar 23,9 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, grozam uzbrūkot ar 51,2% precizitāti (41,9% tālmetienos).

"Mavericks" šobrīd Rietumu konferencē ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ierindojas trešajā vietā, atpaliekot vien no Goldensteitas "Warriors" (12-2) un Fīniksas "Suns" (10-3).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu