Baltkrievija ir nodrošinājusi pirmos autobusus Polijas pierobežā. Migranti dodas prom (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Handout

Baltkrievijas varasiestādes sākušas transportēt migrantus prom no Polijas pierobežā izveidotās nometnes, trešdien, 17. novembrī, pavēstīja Polijas iekšlietu ministra vietnieks Macejs Vasiks.

Pēc otrdien pieredzētajiem migrantu mēģinājumiem vardarbīgi ielauzties Polijā pie Kuzņicas situācija trešdien kļuvusi mierīgāka.

"Esmu saņēmis informāciju, ka Lukašenko ir nodrošinājis pirmos autobusus, kuros migranti kāpj iekšā un dodas prom," sacīja Vasiks. "Nometne pie Kuzņicas pamazām kļūst tukšāka."

Bagdāde aicinājusi savus pilsoņus doties atpakaļ uz Irāku, norādot, ka Baltkrievijas robeža ar Eiropas Savienības (ES) valstīm ir slēgta.

Pirmie repatriācijas lidojumi no Baltkrievijas uz Irāku paredzēti ceturtdien.

Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelTA vēsta, ka Tuvo Austrumu valstu pilsoņi, kas, Minskas režīma mudināti, ieradušies Baltkrievijā kā tūristi un tad mēģinājuši nelegāli iekļūt ES valstīs, izmitināti loģistikas centrā pie robežas, varasiestādēm dodot viņiem iespēju pēc vairākām teltīs pavadītām naktīm nakšņot telpās.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu