Osaka pauž satraukumu par Ķīnas tenisistes pazušanu pēc seksuālās vardarbības skandāla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šuai Pena
Šuai Pena Foto: AFP/SCANPIX

Japānas tenisa zvaigzne Naomi Osaka paudusi satraukumu par Šuai Penas pazušanu pēc tam, kad Ķīnas tenisiste seksuālā vardarbībā apsūdzēja bijušo valsts viceprezidentu.

Izskanējusi informācija, ka pēc paziņojuma Pena nav publiski redzēta, kā arī nav publiski izteikusies, savukārt Sieviešu tenisa asociācija (WTA) ir aicinājusi pabeigt šīs situācijas izmeklēšanu.

Arī četrkārtējā "Grand Slam" turnīru čempione un viena no pasaules pašlaik labākajām tenisistēm Osaka paudusi bažas par notiekošo.

"Sveiki visiem! Nezinu, vai sekojat līdzi ziņām, bet nesen saņēmu informāciju par tenisisti, kura ir pazudusi neilgi pēc tam, kad viņa paziņoja, ka ir cietusi no seksuālas vardarbības," Osaka rakstīja "Twitter" kontā.

"Cenzūra nekad nekādā gadījuma nav laba. Ceru, ka Šuai Pena un viņas ģimene ir drošībā un jūtas labi. Pašreizējā situācija ir mani šokējusi, un es viņai sūtu mīlestību un gaismu," turpināja Japānas tenisiste.

Ķīnas valdība nav reaģējusi uz sportistes paustajām apsūdzībām un informāciju par viņas pazušanu.

Savukārt Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis žurnālistiem paziņoja, ka neko par to nezinot.

"Tas nav diplomātisks jautājums," viņš teica, piebilstot, ka neko neesot dzirdējis par tenisisti šajā kontekstā.

WTA prezidents Stīvs Saimons paziņoja, ka Ķīnas Tenisa asociācija WTA informējusi, ka Pena ir drošībā Pekinā, tomēr starptautiskā organizācija nav spējusi gūt tam apstiprinājumu, vēsta laikraksts "Guardian".

Saimons draudēja, ka WTA atsauks visus savus Ķīnā paredzētos pasākumus, ja "pilnībā, godīgi un caurskatāmi" netiks izmeklētas tenisistes paustās aizdomas.

Ierastā tenisa gada kalendārā Ķīnā ir 11 WTA sacensības, un WTA Ķīnā ir daudz reklamējusi savu organizāciju.

Citas sporta organizācijas, piemēram, Nacionālā basketbola asociācija ir pieļāvusi kompromisus, lai nezaudētu pievilcīgās biznesa attiecības ar Ķīnu, tomēr Saimons uzsvēra, ka WTA to nepieļaus, jo Penas apsūdzības ir ļoti smagas.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281.vietu, pagājušajā otrdienā Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas Tautas republikas bijušais vicepremjers Gaoli Džans.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14.pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

"Tajā pēcpusdienā es nekam nepiekritu, es visu laiku raudāju," rakstīja tenisiste. "Pat tad, ja esmu ola, kas triecas pret akmeni, pat tad, ja esmu kode, kas lido liesmās, virzoties pati uz savu iznīcību, es tāpat pateikšu patiesību par mums," viņa klāstīja.

2013.gada Vimbldonas tenisa čempionāta dubultspēļu uzvarētājas paziņojums no "Weibo" platformas tika dzēsts pusstundas laikā.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018.gadam bija Ķīnas Tautas republikas vicepremjers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu