VIDEO ⟩ Latgales iedzīvotāja vienas potes vietā saņem arī balstvakcīnu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latgalē kādai iedzīvotājai vienas vakcīnas pret Covid-19 vietā tika iepotēta arī balstvakcīna, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Raidījuma "Bez Tabu" skatītāja vēsta: "5. februārī man bija pozitīvs [Covid-19], un 5. augustā man beidzās šīs 180 dienas. 15. oktobrī man veica pirmo poti – "Pfizer". Ģimenes ārsts.

Bet 11. oktobrī ir stājušies spēkā, arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā bija atzīmēts, ka ar 11. oktobri ir stājušās spēkā šīs izmaiņas, ka vairs nepastāv šīs 180 dienas.

Pārslimojušajiem Ministru kabineta noteikumos ar 11. oktobri bija skaidri un gaiši pateikts, ka tie, kas ir pārslimojuši Covid-19, ir jāveic tikai viena pote, un sertifikāts būs derīgs. Bet par to mani nav informējis ne ģimenes ārsts, pie kā es vērsos, un arī veica to otro poti 5. novembrī."

Lai skaidrotu šo gadījumu, kuru turklāt esot pat vairāki, tā vismaz apgalvo skatītāja, "Bez Tabu" vērsās Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

"Ja ir laboratoriski apstiprināta un Latvijā reģistrēta saslimšana ar Covid-19 (saņemts pozitīvs Covid-19 tests), tad pietiek ar vienu vakcīnas devu, lai iegūtu vakcinācijas sertifikātu.

Pirms vakcinācijas ārsts pārbauda informāciju "E-veseliba" portālā, lai pārliecinātos par laboratoriskā rezultāta esamību.

No šī gada 11.oktobra ir atcelts noteikums par 180 dienu laika limitu vienas vakcīnas saņemšanai pēc slimošanas. Tomēr, ja cilvēks ir saņēmis pilnu vakcinācijas kursu pēc pārslimošanas, tad šādā gadījumā nebūs nepieciešamība veikt balstvackināciju.

Ja iedzīvotājiem ir jautājumi par šo, aicinām sazināties, zvanot 8989," tā raidījumam skaidroja NVD pārstāve Inga Vasiļjeva.

Konkrētajā situācijā ir pat vairāki varianti. Pirmkārt, nav ievadīti pacienta ar Covid-19 saslimšanas fakts "E-veselība" sistēmā, kā rezultātā ģimenes ārstam pēcāk tas neuzrādījās.

Iedzīvotāja apgalvo, ka ģimenes ārsts zināja šo gadījumu, tas arī ticis atgādināts. Otrkārt, ģimenes ārsta nezināšanas dēļ tika veikta neplānota balstvakcīnas pote. Treškārt, radusies sistēmas kļūda "E-veselība" sistēmā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu