Uzzini titula "Eiropas Gada auto 2022" pretendentus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Audi e-tron GT. Ilustratīvs attēls
Audi e-tron GT. Ilustratīvs attēls Foto: Audi

Ikgadējā konkursa "Eiropas Gada auto" mājaslapā publicēts saraksts ar 39 pretendentiem uz kāroto titulu. Šajā konkursā piedalās tikai tie modeļi, kas atbilst konkursa nolikumam: automobiļi tiek pārdoti vismaz piecās Eiropas valstīs, ir pieejami testa braucienam un iegādei. Labāko no labākajiem izvēlēsies ekspertu žūrija, ko veido 60 autožurnālisti. Vispirms septiņi konkursa finālisti tiks nosaukti 29. novembrī, bet uzvarētājs tiks paziņots 2022. gada 16. februārī.

Aktuālā konkursa pretendentu sarakstā ir veseli četri BMW modeļi. Tā ir 2. sērijas kupeja, 2. sērijas "Active Tourer", kā arī elektriskie i4 un iX.

"Audi" pārstāv elektriskie "e-tron GT" un "Q4 e-tron", savukārt "Mercedes-Benz" karogu nesīs C klase, "Citan" un elektriskais limuzīns "EQS". No "Volkswagen" automašīnām sarakstā ir "Caddy", "ID.4" un "T7 Multivan", bet "Opel" šogad startē ar mazo krosoveru "Mokka".

McLaren Artura
McLaren Artura Foto: McLaren

Nominantu sarakstā bez šiem auto ir arī "Cupra Born", "Dacia Spring", "DS 4" un "DS 9", "Maserati MC20", "McLaren Artura", "Peugeot 308", "Renault Arkana" un "Megane E-Tech", "Škoda Enyaq iV" un "Fabia", "MG EHS" un "Marvel R", kā arī "Ford Mustang Mach-E" un "Tesla Model Y".

Japānu cīņā par Eiropas Gada auto 2022 titulu pārstāv "Honda HR-V", "Lexus NX", "Nissan Qashqai", "Subaru Outback", "Toyota Highlander" un "Yaris Cross", bet Koreju – "Kia EV6", "Hyundai Bayon" un "Ioniq 5".

Uz titulu šogad pretendē arī divi Ķīnas ražotāju modeļi – "Lynk & Co 01" un "Aiways U5".

Lynk & Co 01
Lynk & Co 01 Foto: Publicitātes foto

Pērn par "Eiropas Gada auto 2021" kļuva "Toyota Yaris", kas ieguva 266 punktus. Finālā mazais hečbeks apsteidza "Fiat 500" (240 punkti) un "Cupra Formentor" (239 punkti).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu