Gobzema vadītā frakcija neierodas uz Saeimas svinīgo sēdi par godu Latvijas proklamēšanas 103. gadadienai (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Šodien Saeimā notika svinīgā sēde par godu Latvijas proklamēšanas 103.gadadienai, taču politiķa Alda Gobzema (LuK) vadītā frakcija "Neatkarīgie" uz to neieradās.

Parlamentārieši uz svinīgo sēdi bija pulcējušies dažādās Saeimas telpās, tādējādi ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Lielajā zālē pulcējās Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Saeimas prezidija locekļi, kā arī frakciju vadītāji. Savukārt katra Saeimas frakcija, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti sēdei sekoja no atsevišķām telpām.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), kura savu uzrunu teica, atrodoties parlamenta Baltajā zālē, sēdi sāka ar sasveicināšanos ar klātesošajiem, pēc kārtas uzrunājot katru no frakcijām. Sagaidot Saeimas spīkeres sveicienu, deputāti pamāja kamerā, tādējādi atsveicinot viņu.

Kad Mūrniece uzrunāja frakciju "Neatkarīgie", sakot: "Labdien, frakcija "Neatkarīgie"!", ekrānā parādījās tukša telpa - galds ar krēsliem, kur nebija neviena deputāta. Attiecīgi sasveicināšanās ar klātesošajiem un klausītājiem no šīs frakcijas arī nesekoja.

Deputāts, šo frakciju pārstāvošais Māris Možvillo no rīta medijus informēja, ka nepiedalīsies svinīgajā sēdē, jo viņš vēloties "solidarizēties ar tiem kolēģiem gan Saeimā, gan pašvaldībās, kuriem šie svētki ir izbojāti dēļ Saeimas lēmuma, kas liedz tautas priekšstāvjiem pildīt savu doto solījumu iedzīvotājiem - strādāt tautas labā".

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu