Merzļikins atvaira 25 metienus un palīdz "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins.
Elvis Merzļikins. Foto: X02835/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" komandu ceturtdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 5:4 (1:1, 2:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Arizonas "Coyotes".

Pamatlaikā viesiem ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās "Blue Jackets" kapteinis Būns Dženers. Septītajā "bullīšu" sērijā Merzļikins neitralizēja Antuāna Rasela metienu, kamēr Jegors Činahovs raidīja ripu Skota Vedžvuda sargātajā "cietoksnī" un pielika punktu mačam.

Merzļikins spēles laikā atvairīja 25 no 29 metieniem, bet otrā laukuma galā Vedžvuds tika galā ar 42 raidījumiem. "Bullīšos" no septiņiem piegājieniem Merzļikinu pārspēja divos.

Latvijas vārtsargs šosezon laukumā bijis deviņās spēlēs, izcīnījis septiņas uzvaras, ielaidis vidēji 2,64 ripas un atvairījis 91,9% metienu.

Turpretī zaudējumus ceturtdien piedzīvoja uzbrucēju Rūdolfa Balcera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Balcers ar Sanhosē "Sharks" vienību viesos ar rezultātu 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) atzina Sentluisas "Blues" pārākumu.

"Blues" vienībai divus vārtus guva Brendons Sāds, bet vārtsargs Ville Husso atvairīja 26 metienus. Husso 163 minūšu un divu sekunžu "sauso" sēriju pārtrauca Džonatans Dālens. "Blues" otrais vārtsargs šajā sērijā, kas sākās iepriekšējā sezonā, bija atvairījis 86 metienus pēc kārtas.

"Sharks" no zaudējuma neglāba Džeimsa Reimera atvairītie 44 metieni.

Balcers ceturtdien uz ledus pavadīja 15 minūtes un 18 sekundes, no tām divas minūtes un 54 sekundes mazākumā. Liepājnieks pa vārtiem nemeta, bet pielietoja trīs spēka paņēmienus, pārtvēra divas piespēles un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokejistam šajā sezonā 16 spēlēs ir divi gūti vārti, atdotas piecas rezultatīvas piespēles un iekrāts lietderības koeficients -3.

Tikmēr Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:4, 0:0) zaudēja Kalgari "Flames" hokejistiem.

Jākobs Markstrems "Flames" vārtos atvairīja 27 metienus un piekto reizi sezonā nostāvēja "sausā". Divi vārti un rezultatīva piespēle bija šogad Rīgā notikušajā pasaules čempionātā par vērtīgāko spēlētāju atzītajam Endrū Mandžapanem, tāpat divreiz izcēlās Džonijs Gudro.

Girgensons no spēlētajām 17 minūtēm un 34 sekundēm divas minūtes un 52 sekundes palīdzēja vairākumā, bet vienu minūti un četras sekundes - mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja piecus spēka paņēmienus un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 16 spēlēs guvis trīs vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un sakrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Jau ziņots, ka cits pašmāju uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien aizvadīja rezultatīvāko spēli karjerā, ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli palīdzot Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) pārspēt Monreālas "Canadiens".

"Blue Jackets" ar 18 punktiem 14 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, kur "Sabres" ar "Penguins" ar 16 punktiem 16 spēlēs ir 12. un 13.pozīcijā. "Sharks" hokejistiem 17 punkti 16 cīņās dod desmito vietu Rietumu konferencē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu