Aparjods un Rozītis Pasaules kausa pirmā posma Nāciju kausā izcīna pirmo un trešo vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: Mareks Gaļonovskis/FotoMan.lv

Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods un Riks Kristens Rozītis piektdien Jaņcjinas trasē izcīnīja attiecīgi pirmo un trešo vietu Pasaules kausa pirmā posma Nāciju kausā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Aparjods aizvadīja stabilu braucienu, uzrādot septīto labāko startu, bet brauciena gaitā pakāpās uz pirmo pozīciju, kas tika saglabāta līdz pat finišam, kuru sasniedza 58,160 sekundēs.

Otrajā vietā bija vācietis Kriss Renē Eislers, kurš latvietim piekāpās par 0,444 sekundēm. Savukārt trešo vietu izcīnīja Rozītis, kuram no 18. pozīcijas startā brauciena gaitā izdevās uzrādīt trešo ātrāko laiku finišā, otrajai vietai piekāpjoties vien par 0,043 sekundēm.

Sieviešu konkurencē starp latvietēm labākais rezultāts Elīzai Tīrumai, kurai finišā septītais labākais laiks, uzvarētājai Līzai Šultei no Austrijas piekāpjoties par 0,481 sekundi. Otrā bija vāciete Anna Berreitere, kura zaudēja 0,015 sekundes, bet trešā bija amerikāniete Emīlija Svīnija ar 0,081 sekundes deficītu.

Sigitai Bērziņai bija otrais labākais starts un finišā izcīnīta desmitā vieta. Savukārt Ullai Zirnei bija 16. vieta un 0,995 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, taču ierobežoto vietu dēļ viņai nav iespēja kvalificēties Pasaules kausa pirmajam posmam, jo no katras valsts drīkst startēt tikai četras sievietes.

Pārējie Latvijas sportisti - Andris un Juris Šici, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola - ir iekļauti labāko grupā un automātiski kvalificējas Pasaules kausa posmam.

Sestdien par godalgām cīnīsies divvietīgās ekipāžas un vīri, bet svētdien būs sacensības sievietēm un komandu stafete.

Pirmajam PK posmam pieteikušies 170 kamaniņu braucēji no 27 valstīm: 57 sievietes, 53 vīrieši un 30 divnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu