PTAC "melnajā sarakstā" iekļāvis koncertaģentūru "Bravo events" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: njaj/Shutterstock.com

Koncertaģentūra SIA "Bravo events" iekļauta Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā", liecina PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.

Attiecīgajā sarakstā uzņēmums iekļauts, jo nav izpildījis PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumu par divu biļešu naudas atmaksāšanu saistībā ar pārceltu koncertu.

Komisijas lēmumā norādīts, ka patērētājs AS "Piletilevi" biļešu tirdzniecības tīklā bija iegādājies divas biļetes uz "Bravo events" organizētu Artūra Pirožkova koncertu 2020.gada 25.martā Tallinā, par biļetēm samaksājot 121,60 eiro. Tomēr Covid-19 ierobežojošu pasākumu dēļ pasākums tika pārcelts.

Pēc vairākkārtējas pasākuma pārcelšanas, patērētājs pieprasīja "Bravo events" naudas atmaksu, jo jaunais datums patērētājam nebija piemērots, taču koncertaģentūra atbildi patērētājam nesniedza.

"Bravo events" PTAC komisijai skaidroja, ka pasākuma pārcelšana bija saistīta ar Igaunijas varas iestāžu lēmumiem, kas paredzēja pasākumu organizēšanas aizliegumu. "Bravo events" uzskata, ka minētie apstākļi atzīstami par nepārvaramas varas apstākļiem.

Uzņēmums norādīja, ka, ņemot vērā nepārvaramas varas apstākļus, tā ir tiesīga atlikt savu saistību izpildi līdz nepārvaramas varas apstākļu beigām. "Bravo events" arī informēja, ka apņemas izpildīt savas saistības pret patērētāju pēc nepārvaramas varas apstākļu beigām.

Vienlaikus "Bravo events" paskaidroja, ka nepiekrīt atmaksāt patērētājam par biļetēm samaksāto naudas summu, tostarp "Piletilevi" komisijas maksu.

Tomēr PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisija norādījusi - tā kā strīds ir starp Igaunijas patērētāju un Latvijā reģistrētu uzņēmumu par pasākumu, kura norises vieta bija plānota Igaunijā, tad saskaņā ar attiecīgajā Eiropas regulā noteikto, komisija izveidojušos strīdu skatīs atbilstoši kaimiņvalsts tiesiskajam regulējumam.

Šajā gadījumā patērētājs iegādājās biļetes uz pasākumu, cerot to apmeklēt noteiktā datumā. Tomēr pasākums tika pārcelts uz citu datumu, tādējādi pārkāpjot patērētāja un "Bravo events" starpā noslēgto līgumu. Līdz ar to patērētājam saskaņā ar attiecīgo Igaunijas likumu ir tiesības atkāpties no līguma "Bravo events" būtisku līgumā noteikto saistību neizpildes dēļ.

Atbilstoši informācijai, kuru sniedza Igaunijas Eiropas Patērētāju centrs, Igaunijā nav pieņemts atsevišķs tiesību akts, kurš būtu piemērojams patērētāju un pakalpojuma sniedzēju savstarpējām tiesiskajām attiecībām Covid-19 ierobežojošu pasākumu laikā.

Konkrētajā gadījumā vienas biļetes kopējā vērtība ir 60,80 eiro. Biļetes summa sevī ietver 90 centus par apkalpošanu zālē, kā arī 90 centu komisijas maksu starpniekam "Piletilevi" par biļešu tirdzniecības pakalpojumu.

Komisija secinājusi, ka patērētāja prasība ir saņemt biļešu vērtības atmaksu no "Bravo events" par nesniegtu pakalpojumu. Vienlaikus, ņemot vērā to, ka starpnieks "Piletilevi" ir sniedzis biļešu tirdzniecības pakalpojumu, tad biļešu tirdzniecības komisijas maksa 90 centu apmērā par katru iegādāto biļeti nav atlīdzināma. Līdz ar to patērētājam atmaksājamā summa ir 59,90 eiro par katru biļeti.

Patērētājs uz "Bravo events" organizētu pasākumu ir iegādājies divas biļetes, līdz ar to patērētājam atmaksājamā kopējā summa ir 119,80 eiro.

Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums tika pieņemts šā gada 7.septembrī, un "Bravo events" tas bija labprātīgi izpildāms 30 dienu laikā. Tā kā tas nav izdarīts, uzņēmums iekļauts PTAC "melnajā sarakstā".

Uzņēmumā aģentūrai LETA uzvēra, ka "Bravo events".galvenokārt darbojas Latvijas tirgū un PTAC komisijas lēmumā minētais pasākums ir vienīgais koncerts, kas bija paredzēts Igaunijā.

"Diemžēl Igaunijas likumdošana izrādījās bargāka attiecībā uz pasākumu rīkotājiem. Esam informēti, ka saskaņā ar Igaunijas noteikumiem, nauda par biļetēm ir jāatmaksā pat pasākuma pārcelšanas nevis tikai atcelšanas gadījumā. Tomēr šobrīd mums šādas iespējas nav," atzina uzņēmumā.

"Bravo events" pārstāvji arī izteica cerību, ka izdosies pēc iespējas ātrāk sarīkot Igaunijā plānoto Pirožkova koncertu, kā arī atrisināt visus jautājumus par maksājumiem tiem skatītājiem, kuri nevarēs apmeklēt koncertu jaunajā datumā.

"Darīsim visu iespējamo, lai visas saistības pret Igaunijas skatītājiem tiktu izpildītas pēc iespējas ātrāk. "Bravo events" atvainojas par sagādātajām neērtībām, pateicas par pacietību un sapratni un novēl visiem labu veselību," norādīja uzņēmumā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Bravo events" reģistrēta 2015.gada augustā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Bravo events" kapitālā 30% pieder Latvijas pilsonim Igoram Jefremovam, kā arī trijiem Lietuvas pilsoņiem - Pauļum Baltrenam, kuram pieder 30%, Jolantai Sirvidienei, kurai pieder 25%, un Ģiedrjum Klimašauskim, kuram pieder 15%.

2020.gadā "Bravo events" strādāja ar 1,115 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30,1% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī 104 332 eiro zaudējumiem, pretstatā peļņai 2019.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu