Migrantu krīze ⟩ Zaudējuši lielas naudas summas un iesprūduši uz robežas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Migranti uz Polijas robežas.
Migranti uz Polijas robežas. Foto: EPA/Scanpix

Solījumu pievilti par vieglu ceļu uz Eiropas Savienību, daudzi uz robežas iestrēgušie migranti tagad vēlas nokļūt atpakaļ dzimtenē, taču netiek ne uz priekšu, ne atpakaļ, vēsta raidījums "Pasaules panorāma".

Pie Baltkrievijas robežas ar Eiropas Savienību iestrēguši tūkstošiem migrantu.

"Mēs esam kā futbolbumba stadionā. Un mūs spārda Baltkrievija un Polija,"

stāsta migrants Halo. Telefonsarunā mātei 19 gadus vecais Sarkavts Ismats teica, ka viņiem neļauj ne tikt pāri, ne iet atpakaļ. Baltkrievijas robežas pusē viņš ticis arī iekaustīts.

Irākas kurds Kamerans Hasans kopā ar ģimeni nesen deportēts no Polijas atpakaļ uz Irāku. Ieradušies Baltkrievijā, viņi sešas reizes mēģinājuši šķērsot robežu, līdz izdevās iekļūt Polijā.

"Atnāca baltkrievu policija un teica - nāciet ar mums, mums ir pajumte, palieciet pie mums, un mēs jūs palaidīsim naktī.

Tā mēs devāmies pie viņiem, bet pajumte nozīmēja vienkārši malkas iedošanu ugunskuram mežā."

Pēc robežas šķērsošanas ģimene trīs nedēļas pavadījuši migrantu centrā Polijā. Saskaņā ar Hasana sniegto informāciju, poļu amatpersonas viņiem teikušas, ka vedīs uz citu apmetni Varšavā, taču tā vietā viņi aizvesti uz lidostu un deportēti.

Hasans norādīja, ka viņi ar varu tikuši sēdināti lidmašīnā.

"Bija kāds vīrietis, kurš, redzot deportēšanu, noģība, jo viņš šeit Kurdistānā bija visu pārdevis un ceļojumā iztērējis lielu naudu."

Citiem ceļš beidzas tūkstošiem kilometru no dzimtenes. Nedēļas sākumā Polijā zemes klēpī tika guldīts 19 gadus vecais Ahmads al Hasans no Sīrijas.

Foto: AFP/SCANPIX
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu