Kataras "Grand Prix" kvalifikācijas braucienā ātrākais Hamiltons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons.
"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons. Foto: Reuters/ScanPix

Sstdien, 20. novembrī, "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 20. posma - Kataras "Grand Prix" - bija ātrākais kvalifikācijas braucienā.

Hamiltons trešajā treniņbraucienā uzrādīja ātrāko laiku, apli veicot minūtē un 20,827 sekundēs, un svētdien sacīkstes sāks no pirmās pozīcijas.

Otrajā vietā, atpaliekot par 0,455 sekundēm, ierindojās Hamiltona tiešais pretinieks - "Red Bull" pilots Makss Verstapens, bet trešais ātrākais, atpaliekot no Hamiltona par 0,651 sekundi, bija "Mercedes" braucējs Valteri Botass.

Pēc 19 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma pirmajā vietā ar 332,5 punktiem ir Verstapens, kurš par 14 punktiem apsteidz Hamiltonu. Stabilā trešā vietā ar 203 punktiem ir Botass, bet ceturtais ar 178 punktiem ir otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress.

Konstruktoru kausā pirmā ar 521,5 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet par 11 punktiem mazāk iekrājuši "Red Bull" piloti.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu