ASV valsts sekretārs: Mums ir patiesas bažas par Krievijas darbībām un izteikumiem attiecībā uz Ukrainu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: Reuters/ScanPix

Amerikas Savienotajām Valstīm ir patiesas bažas par Krievijas darbībām un izteikumiem attiecībā uz Ukrainu, apliecinājis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Mums ir reālas bažas par Krievijas neparasti lielo militāro aktivitāti pie Ukrainas robežas.

Mums ir reālas bažas par zināmu retoriku, kas vērojama un dzirdama no Krievijas, kā arī sociālajos medijos,"

viņš sestdien sacījis žurnālistiem, uzturoties vizītē Senegālā.

Blinkens piebildis, ka to izprot arī ASV sabiedrotie, tomēr neatbildot uz jautājumu, vai ASV izlūkdienesti uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins grib atņemt Ukrainai daļu teritorijas.

"Mēs nezinām, kādi ir prezidenta Putina nodomi. Taču mēs zinām, kas noticis pagātnē.

Mēs pazīstam šo rokasgrāmatu - mēģināt atsaukties uz kaut kādu iedomātu provokāciju no Ukrainas vai kādas citas valsts puses un izmantot to kā ieganstu, lai Krievija izdarītu, ko plānojusi," viņš norādījis.

Kā piektdien vēstīja laikraksts "The New York Times", ASV izlūkdienesti brīdinājuši NATO dalībvalstis par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā, norādot, ka tā novēršanai atlicis pavisam maz laika.

Saskaņā ar avīzes rīcībā esošo informāciju Kremlī pagaidām nav pieņemts lēmums attiecībā uz Ukrainas robežas tuvumā savilkto Krievijas spēku izmantošanu, bet to apmēri un sastāvs rada pamatu nopietnām bažām par Krievijas vadības iespējamajiem nolūkiem.

Pēc Rietumu avotu informācijas, Krievijas Voroņežas apgabala Pavlovskas pilsētas tuvumā pēdējā laikā savilktas Krievijas armijas kaujas vienības un militārā tehnika, tai skaitā tanki, haubices un raķetes "Iskander".

Putins savukārt ceturtdien paziņoja, ka Rietumi saasina situāciju Ukrainas konfliktā, rīkojot manevrus Melnajā jūrā un veicot bumbvedēju lidojumus Krievijas robežu tuvumā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu