Migrantu krīze Saņemtas ziņas par migrantu grupas virzīšanos uz Latvijas robežu (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Poļu cilvēktiesību aktīvistu sniegtā informācija liecina, ka migrantu grupa, kas padzīta no Polijas-Baltkrievijas robežas, tagad tiek virzīta uz Baltkrievijas un Latvijas robežas pusi, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Cilvēktiesību aktīviste, akcijas "Mātes uz robežas" organizatore Joanna Stančuka saņēmusi informāciju, ka ap 100 migrantu tiekot virzīti uz Latvijas pusi.

"Saņēmām tādas ziņas no bēgļiem, kuri no poļu robežas Kužņicā tika atspiesti atpakaļ uz Baltkrieviju, ka viņi tiek virzīti uz Latviju. Tās ir ziņas, ko saņēmām šodien pa telefonu no tiem migrantiem, kuri tiek vesti. Daļa ir ievietoti hallē, bet daļu virza uz Latvijas pusi. Un tie ir pārsvarā vīrieši, kuri tiek vesti konvojā," stāsta cilvēktiesību aktīviste.

Tomēr Latvijas robežsardze norāda, ka pagaidām pastiprināta aktivitāte no Baltkrievijas puses nav novērota. Robežsargi esot gatavi jebkādam pavērsienam, arī tam, ka situācija eskalētos.

Tikmēr pie Polijas-Baltkrievijas robežas pulcējas cilvēktiesību aktīvisti, prasot varas iestādēm steidzami rīkoties, lai sniegtu palīdzību nožēlojamos apstākļos esošajiem migrantiem, it īpaši sievietēm un bērniem.

Foto: AFP/SCANPIX
Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu